Dainavo šeimyninis trio iš Dainavos.

Kultūra

Vepriuose skambėjo „Pavasario žydėjimai“

Rasa ŠIMONIENĖ
Kultūros centro Veprių skyriaus renginių organizatorė

Šeima. Toks mielas ir šiltas žodis. Į jį telpa tiek daug: mamos lopšinė, nerimas jos akyse ir pirmas pabarimas, tėčio švelnus žvilgsnis, jo rūpestingų rankų tvirtumas, senelės kepti blynai ir vyresnio brolio ar sesės iš miesto parvežtas kiškio pyragas… kiek daug telpa į šį žodį!
Į Tarptautinei šeimos dienai skirtą koncertą „Pavasario žydėjimai“ vepriškiai ir svečiai rinkosi šventiškai nusiteikę. Pirmasis scenoje pasirodė Veprių skyriaus instrumentinis ansamblis „Intermezzo“. Skambanti subtili muzika privertė žiūrovus suklusti, pasiduoti garsų magijai. Ansamblyje groja vadovas Edvardas Ratautas su dukra Jurgita Kardauskiene ir vaikaite Airita Ratautaite, taip pat Rėjus Ginatas, Tautvydas Pakėnas ir Meinardas Bagdonavičius.
Jaunoji pianistė iš Lyduokių Otilija Varnaitė nukėlė visus į „Paryžiaus prisiminimus“. Pasvajoję apie Paryžių klausėmės šeimyninio trio iš Dainavos skyriaus. Mums dainavo Loreta Tolutienė su dukrytėmis Kotryna ir Samanta. Šaunųjį trio keitė Austėja Jackūnaitė iš Taujėnų skyriaus.
Scenoje pasirodę Valų skyriaus saviveiklininkai, vadovaujami Alės Ališauskienės, suvaidino šeimyninio gyvenimo intermediją. Kolektyve dalyvauja graži šeima – Stasė ir Vidas Šepečiai.
Vepriškių Antano ir Lionės Šimatonių šeimyninis duetas puikiai pagrojo savo jaunystės melodijas. Veprių skyriaus folkloro ansamblis „Geldutė“ (vadovė Algimina Uselienė) dainavo skambias lietuvių liaudies dainas, o armonika pagrojo Stanislovas Šikšnys.
Koncertą baigė linijinių šokių kolektyvas „Nenuoramos“ iš Dainavos skyriaus (vadovė Drąsutė Kaselienė). Kolektyve šoka teta Ligita Toropovaitė, dukterėčia Brigita Burokaitė ir draugė Fausta Jeknytė.
Koncerto dalyviai gavo dovanų – senovinį desertą, kurį dar XIV amžiuje sugalvojo Lietuvos didysis kunigaikštis Jogaila. Tai švieži agurkai ir medus.
Dėkojame renginį rėmusiems Ukmergės kultūros centrui bei Egidijai ir Broniui Zareckams.
Po koncerto kultūros namų kiemelyje norintieji stebėjo Krikštėnų skyriaus edukacinę programą „Lino kelias“ ir Veprių skyriaus edukacijas „Bitutė ratuota“, „Pinsiu juostą margaraštę“. Labiausiai išalkę vaišinosi lauke kepta kiaušiniene ir namine gira.
Nuotraukos autorės

Krikštėniškiai pristatė edukacinę programą „Lino kelias“.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas