Jaunimas

Mūsų dėka augs naujas miškas

Domantas DAPKEVIČIUS

Želvos gimnazijos 6 klasės mokinys

Ne taip seniai mes, Želvos gimnazijos 6 klasės mokiniai, pakviesti Želvos girininko Gintauto Povyliaus ir girininko pavaduotojo Manto Tvarijono, vykome į šios girininkijos Daratlaukio (Virkščių) mišką padėti medelių sodinimo talkoje. Mus lydėjo mokytoja Rasa Povylienė. Žinojome, kad sodinsime berželius. Dar talkai neprasidėjus džiaugėmės, kad galėsime pagelbėti miškininkams.

O darbas ėjosi labai gerai. Nesitikėjome, kad pasodinsime net 800 medelių. Visai nebuvo sunku. Sodinome pasiskirstę po du arba po tris. Dirbdami radome laiko ir pasigrožėti pavasarėjančia gamta, pasiklausyti gervių balsų. Po talkos pailsėjome – užsikūrę laužą kepėme dešreles, užkandžiavome. Be to, girininkas G. Povylius mums papasakojo apie šį mišką, jame gyvenančius gyvūnus. Kad čia jų tikrai yra, įsitikinome grįždami namo, kai pamatėme pamiške bėgančią lapę. Girininkas mums parodė ir bebrų užtvanką.

Gamtoje pabūti mums labai patiko. Ne tik patalkininkavome, bet ir pasižvalgėme po Želvos krašto miškus. Dar kada nors norėtume vykti sodinti miško.

R. POVYLIENĖS nuotraukoje: pasodinus medelius – su Želvos miškininkais.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas