Jaunimas

Prasidėjo brandos egzaminų sesija

Šiais metais valstybinių brandos egzaminų (VBE) sesija prasidėjo balandžio 24–26 dienomis užsienio kalbos kalbėjimo dalimi. Užsienio kalbos (anglų) VBE kalbėjimo dalis vyko balandžio 24–25 dienomis, užsienio kalbos (rusų) – balandžio 25-ąją, užsienio kalbos (prancūzų) ir užsienio kalbos (vokiečių) VBE kalbėjimo dalys vyko balandžio 26 dieną. Ukmergiškiai kandidatai laikyti pasirinko tik anglų ir rusų kalbų VBE.

Kaip „Gimtajai žemei“ papasakojo rajono savivaldybės administracijos Švietimo ir sporto skyriaus vyr. specialistas Arūnas Augustinas, užsienio kalbos VBE rajone šiemet pasirinko 248 kandidatai. Iš jų 240 – anglų kalbos egzaminą, 8 – rusų kalbos.

Kaip ir praėjusiais mokslo metais Ukmergėje buvo įsteigti du anglų kalbos kalbėjimo dalies egzamino vykdymo bei vertinimo centrai – Jono Basanavičiaus ir Antano Smetonos gimnazijose. Juose šį egzaminą laiko visi rajono kandidatai. Tai yra gimnazijų abiturientai, Verslo ir technologijų mokyklos moksleiviai bei eksternai.

A. Augustino duomenimis, laikyti anglų kalbos kalbėjimo dalies egzamino neatvyko 12 užsiregistravusių kandidatų.

Aštuoni ukmergiškiai, kurie pasirinko užsienio (rusų) kalbos egzaminą, jį laikyti, kaip ir ankstesniais metais, vyko į centrą Jonavoje.

„G. ž.“ inform.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas