Jaunimas

Renginyje „Road Show“ – gyvi liudijimai ir pasižadėjimai

Asta KROGERTIENĖ

Vilniaus apskrities VPK Komunikacijos poskyrio specialistė

 

Balandžio 9-ąją Antano Smetonos gimnazijoje vyko edukacinis renginys „Road Show“. Jis skirtas 17–19 metų jaunuoliams – pradedantiesiems vairuotojams. „Road Show“ tikslas – ankstyvoji vairavimo apsvaigus prevencija.

Renginys prasidėjo triukšmingu, „užvedančiu“ „Radistų“ – Jono Nainio ir Rolando Mackevičiaus – pasirodymu. Tranki muzika, siautulinga nuotaika, šventė, alkoholis, greitai lekiančio automobilio garsas, stabdžiai, trenksmas, stiklo dūžiai, gelbėtojų automobilių sirenos… Garsai ir filmuoti vaizdai sukūrė skaudžių tragiškai pasibaigiančių įvykių seką. Nuotaiką sustiprino gyvi liudijimai – renginio metu kalbėjo policininkas, gaisrininkas, paramedikai, žurnalistas ir mergina, autoįvykio metu netekusi mamos ir galimybės judėti. Kiekvienas dalijosi savo patirtimi – savo akistata su eismo įvykiu, įsirėžusiu atmintin. Sukrečiantys patyrimai, kuomet iš automobilių reikia traukti sumaitotus jaunuolių kūnus, gaivinti, gelbėti iš mirties gniaužtų, kai svarbi kiekviena minutė ir visi veiksmai turi būti tikslūs, apgalvoti… Skaudūs eismo įvykiai – tai ne tik vieno ar kelių žmonių netektis. Kančia ir skausmas paliečia žymiai daugiau žmonių – artimuosius, draugus. Pranešėjai akcentavo, kokios pasekmės laukia vairuojant neblaiviam arba apsvaigusiam nuo psichiką veikiančių medžiagų. Visi pasisakymai buvo palydimi vaizdine medžiaga.

Baigiantis renginiui „Radistai“ pakvietė visus jaunuolius pridėti ranką prie širdies ir pasižadėti niekada nevairuoti apsvaigus.

Projektą „Road Show“ paruošė Vilniaus miesto savivaldybė, bendradarbiaudama su Madrido municipaline policija, Lietuvos automobilių kelių direkcija prie Susisiekimo ministerijos, ugniagesiais, medikais, policijos atstovais ir saugios Lietuvos ambasadoriais „Radistais“. Tokie renginiai jau vyko Vilniuje ir Utenoje.

Ukmergėje pristatytas projektas sulaukė gimnazistų dėmesio.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas