Nuotrauka iš redakcijos archyvo.

Nuomonių telefonas

Atliekų vežimo grafikus galima sužinoti ir telefonu

Antakalnio gatvėje gyvenanti Aldona norėjo sužinoti, kodėl pasikeitus atliekų vežėjui ant žalių ir mėlynų konteinerių nepriklijuojami vežimo grafikai. Pasak moters, anksčiau jie buvo, ir gyventojai tuo patogumu tik džiaugėsi: „Visada žinojome, kada ir kurį konteinerį išvežti prie gatvės. Nereikėjo niekur kitur ieškoti šios informacijos… Deja, dabar, nors metai įpusėjo, naujų grafikų nėra. Suprantu, jog jie yra skelbiami internete. Bet tai vyresniems žmonėms sunkiai prieinama. Jei pats nesinaudoji kompiuteriu, turi prašyti kitų pagalbos…“ Moteris norėjo sužinoti, kodėl apsunkinamas tokios paprastos informacijos gavimas ir kada pagaliau minėtieji lipdukai atsiras.

Skaitytojos klausimą perdavėme rajono savivaldybės administracijos Viešosios tvarkos ir aplinkosaugos skyriaus vedėjui Aidui Dutkui. Jis paaiškino, jog ankstesnis atliekų operatorius rinkdavo ir mišrias komunalines, ir pakuotes bei antrines žaliavas. Dabar tai daro dvi bendrovės. Konkursą laimėjusi bendrovė „VSA Vilnius“ pagal sudarytą sutartį surenka susikaupusias buitines atliekas, o UAB „Ekonovus“ pagal laikiną sutartį renka pakuotes ir antrines žaliavas, kurias gyventojai kaupia žaliuose bei mėlynuose maišuose arba tokių pačių spalvų konteineriuose.

Anksčiau visų šiukšlių vežimo grafikai buvo klijuojami ant komunalinių atliekų konteinerių, kuriuos turi visų privačių valdų gyventojai. Dabar ant jų bendrovė „VSA Vilnius“ priklijavo tik savo grafikus. UAB „Ekonovus“ paslaugą teikia laikinai, nes bus skelbiamas naujas konkursas, tad ši įmonė tokių lipdukų nėra pagaminusi. Be to, kol kas konteinerius pakuotėms ir antrinėms žaliavoms turi tik dalis miesto gyventojų, kiti šias atliekas kaupia maišuose. Prie jų lipdukų nepriklijuosi“, – sakė vedėjas.

Pasak A. Dutkaus, ukmergiškės minima problema bus išspręsta, kai visų privačių valdų gyventojai bus aprūpinti mėlynais bei žaliais konteineriais ir įvyks naujas konkursas rinkti pakuotes bei antrines žaliavas. Konteinerius dalinti ketinama pradėti rudenį.

Gyventojai, kurie nežino arba nori pasitikslinti dėl atliekų išvežimo grafikų, šią informaciją gali gauti paskambinę į savo seniūniją arba savivaldybę, Viešosios tvarkos ir aplinkosaugos skyrių“, – patikino vedėjas.

Palikite komentarą apie straipsnį

  • username :
    Konteinerius prades dalinti jau tik rudeni? Dudkau, prisimink ka ziema sakei? Pavasari visi turejome jau tureti tuos konteinerius! Vietoj 3 kartu per menesi is privaciu gyventoju misrios atliekos VSA Vilnius veza tik 2 kartus, ir tai niekad neisveza ta diena, kuri nurodyta internete. Kaina liko ta pati. Ar jus galvojate ka darote? Gana tyciotis is zmoniu

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas