Viešnagės bibliotekoje metu.

Jaunimas

Vasarą pradėjome kartu

Asta PAŽĖRIENĖ

Stovyklos koordinatorė, socialinė pedagogė metodininkė

Dukstynos pagrindinė mokykla jau 21 kartą organizavo dieninę vasaros poilsio stovyklą vaikams. Birželio 1–7 dienomis įstaigoje šurmuliavo dvidešimt Dukstynos pagrindinės mokyklos 1-4 klasių mokinių. Stovyklai „Vasarą būkime kartu“ vadovavo ir vaikų užimtumo planą parengė šių eilučių autorė. Kiekvieną dieną pagal sudarytą grafiką čia dirbo dvi vadovės – mokytojos.

Vaikams poilsis neprailgo, nes kasdieną stovyklautojų laukė vis nauja veikla: mokiniai bendravo tarpusavyje, susirado naujų draugų, žaidė, sportavo, dirbo, keliavo, aplankė naujas vietoves, domėjosi Ukmergės įstaigų veikla.

Pirmąją „Mes kartu“ dieną visi susipažino, gamino „Lūkesčių žvaigždyną“, kūrė stovyklos taisykles, aptarė darbo planą. Stovyklautojai ir pedagogai aplankė Meteorologijos stotį ir Priešgaisrinę gelbėjimo tarnybą. Šių įstaigų darbuotojai supažindino ir pristatė savo darbo specifiką, papasakojo apie kasdienybę.

Antrąją „Draugystės dieną“ mokiniai ir mokytojos aplankė UAB „Narbutas Furniture Company“ gamyklą, apžiūrėjo cechus, pamatė gaminamą produkciją. Didžiausią įspūdį paliko galimybė išbandyti baldus, kurie prisitaiko prie žmogaus ūgio. Grįžę į mokyklą vaikai kalbėjosi apie patyčias, kaip padėti draugui, jei iš jo tyčiojasi. Vėliau visi žiūrėjo ir aptarė filmą „Tiltas į Terabitiją“.

Trečiąją „Į pasaulio kraštą“ dieną visa stovykla vyko į Kauną, pažintinę ekskursiją. Stovyklautojai lankėsi edukaciniame pramogų centre „CurioCity – miestas smalsiems vaikams“. Čia vaikų laukė įvairios užduotys: skrydis erdvėlaiviu į kosmosą, greitosios pagalbos ekipažo iššūkiai, namo statymas, kliūčių ruožas virš degančios ugnikalnio lavos, čiuožimas vaivorykšte, liepsnojančio namo gelbėjimas, detektyvinių situacijų narpliojimas, radijo laidų įrašų studija, kulinarinių užsiėmimų klasė, atskiros būrelių erdvės, renginių amfiteatras ir daugybė kitų.

Ketvirtąją „Veprių krašto keliais“ dieną moksleiviai ir mokytojos keliavo į Veprių apylinkes. Stovyklautojai aplankė žymiausias vietas, susipažino su šio krašto legendomis ir padavimais. Vaikus maloniai sutiko ir priėmė Veprių laisvalaikio užimtumo ir turizmo filialo programų koordinatorė Aldona Rudokienė, kuri papasakojo apie Veprių stovyklą, parodė jos patalpas, leido pažaisti. Mokiniai taip pat aplankė Juozapavos ir Moko akmenis, skaičiavo laiptelius, vedančius į piliakalnio viršūnę, gėrėjosi Veprių apylinkės vaizdais.

Paskutiniąją „Drauge su knyga“ dieną stovyklautojai keliavo į Vlado Šlaito viešąją biblioteką. Čia visus maloniai priėmė Vaikų bibliotekos skyriaus darbuotojos. Jos papasakojo bibliotekininkų darbo subtilybes, skaitė ir aptarė kūrinius, suteikė galimybę kiekvienam atlikti po užduotį. Užsukome ir į rajono savivaldybės administracijos Civilinės metrikacijos skyrių, kuriame vaikai vartė seniausią metrikų knygą, ieškojo įrašų apie savo gimimą, stebėjo santuokos ceremoniją. Grįžę į stovyklą visi kartu prisiminė gražiausius įspūdžius ir patyrimus, aptarė lūkesčius. Stovyklos uždarymo šventę vainikavo mokyklos direktorės Daivos Liumparienės įteiktos padėkos ir atminimo dovanėlės, maitinimo įmonės „Sotega“ padovanotas tortas.

Pažintinė ekskursija vaikams paliko didelį įspūdį.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas