Apdovanojimo „Tikslas ir prasmė“ laimėtojos su dr. A. Kupčinskaite-Rykliene (kairėje), mokyklos direktoriumi Leonu Žukliu ir pavaduotoja R. Gelūniene.

Jaunimas

Ir šiemet įteikti apdovanojimai „Tikslas ir prasmė“

Jau vienuoliktą kartą „Šilo“ pagrindinės mokyklos absolventams įteikti apdovanojimai „Tikslas ir prasmė“. „Šis apdovanojimas buvo įsteigtas 2008 m. kaip paskatinimas mokiniams drąsiai siekti tikslo, matyti savo pastangų, darbų prasmę, – sakė apdovanojimus įsteigusio Kalbos ir komunikacijų centro direktorė, „Šilo“ mokyklos pirmosios laidos abiturientė dr. Asta Kupčinskaitė-Ryklienė. – Taip kasmet pratęsiame mokyklos Garbės galeriją, pradėtą projektu „Drąsinkime ateitį“. Apdovanojimai tapo labai tvirta tradicija.“

Diplomai įteikti birželio 15-ąją aštuntokams atsiimant pagrindinio ugdymo programos pirmosios dalies baigimo pažymėjimus. Penkerius metus apdovanojimai buvo skiriami dvyliktokams, o nuo 2013 m., mokyklai tapus pagrindine, jie skiriami aštuntokams.

Kam atiteks diplomas, tradiciškai spendžia mokytojai. „Šilo“ pagrindinės mokyklos direktoriaus pavaduotoja Rita Gelūnienė pristatė šių metų laimėtojas – Gabrielę Nenartavičiūtę ir Ugnę Legytę.

U. Legytė – darbšti, atsakinga, pareiginga, labai gerai besimokanti moksleivė. Mergaitė yra gerbiama klasės draugų, mokytojų, nes visada pasiruošusi padėti, patarti, visus darbus atlieka kruopščiai ir atsakingai. Ugnei puikiai sekasi organizuoti bei vesti renginius tiek klasėje, tiek mokykloje ar rajone. Ji jau keleri metai yra Mokyklos tarybos narė, klasės seniūno pavaduotoja. U. Legytė dalyvauja įvairiuose konkursuose, olimpiadose. Pasaulio vaikų haiku konkurse tapo laureate, buvo apdovanota rajono savivaldybės Gabių vaikų ir jaunimo rėmimo fondo pinigine premija.

Kita apdovanojimo „Tikslas ir prasmė“ laimėtoja G. Nenartavičiūtė – mokyklos pirmūnė. Ji šiemet gavo rajono savivaldybės Gabių vaikų ir jaunimo rėmimo fondo įsteigtą apdovanojimą. Tai ne tik gabi, bet ir labai darbšti bei atsakinga mokinė. Gabrielei puikiai sekasi ir įvairiuose konkursuose bei olimpiadose. Mokinė visada randa bendrą kalbą ir su klasės draugais, ir su mokytojais, ir su mažaisiais pradinių klasių mokinukais. Pastariesiems vedė popietę „Seku seku pasaką…“, organizavo viktoriną šia tema. G. Nenartavičiūtė – nepamainoma klasės vadovės pagalbininkė, dvejus metus buvo renkama seniūne, yra tikra klasės ir Seniūnų tarybos siela.

Ir Ugnė, ir Gabrielė toliau ketina mokytis gimnazijoje.

„Šilo“ pagrindinės mokyklos aštuntokų šventė šiemet buvo išskirtinė. Ją papuošė moksleivių paruoštas spektaklis „Atžalynas“ pagal garsiąją Kazio Binkio pjesę. Abi apdovanojimo „Tikslas ir prasmė“ laimėtojos spektaklyje atliko įsimintinus vaidmenis.

„G. ž.“ inform.

Jono RYKLIO nuotrauka

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas