„Didžiausia Lietuvos kryžkelė - istorijos sūkuriuose“

Šventėme Laisvę

Genė VAITKŪNIENĖ

Vlado Šlaito viešosios bibliotekos Šventupės kaimo padalinio vyresnioji bibliotekininkė

 

Šventupės kaimo gyventojai kartu su visa Lietuva kasmet mini Laisvės gynėjų dieną.

Sausio 12-ąją bibliotekoje vyko poezijos skaitymai „Dainomis ir posmais mes iškovojom laisvę“, kuriais prasidėjo akcija „100 eilėraščių Lietuvai“, skirta Lietuvos valstybės atkūrimo 100-mečiui paminėti. Lankytojai galėjo susipažinti su dokumentų paroda „Niekas nepamiršta“.

O pavakarę šventupiečiai rinkosi prie naujojo koplytstulpio prisiminti tų dienų įvykius. Renginys prasidėjo maldos, skaitytos 1991 metų sausio 13-osios naktį, žodžiais. Visi susirinkusieji buvo pakviesti uždegti atminimo žvakutes ir taip pagerbti žuvusiuosius.

Bendruomenės pirmininkas Vytautas Marčauskas trumpai priminė istorinius įvykius, pasidžiaugė iškovota laisve ir paragino visus tą laisvę ir laisvą Lietuvą branginti.

Žvakučių liepsnelių šviesoje labai jaukiai skambėjo Stasės Čirbienės, Reginos Mulevičienės ir Birutės Stundienės eilės Lietuvai.

Sugiedojus Lietuvos himną visi buvo pakviesti į kultūros namus pasivaišinti karšta arbata, Veronikos Kirvelienės keptais pyragais, pabendrauti. Šventupės bibliotekos parengtas stendas „Šventupė švenčia Laisvę“ priminė, kaip kasmet minime Sausio 13-ąją.

Mes nepamiršome, kodėl esame laisvi.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas