Bėgikai startavo sostinėje.

Sportas

Kalėdiniame bėgime – net devyni ukmergiškiai

Gruodžio viduryje sostinėje vykusiu kalėdiniu bėgimu bėgikai baigė 2016-uosius.

Jau 44-ą kartą organizuojamame renginyje, Vilniaus senamiestyje, susirinko apie 2 500 dalyvių. Tarp bėgikų buvo ir gausus ukmergiškių būrys – Gediminas Kuodis, Marius Gudavičius, Andrius Petronis, Robertas Vaičiūnas, Medardas Džiovenis, Juozas Songaila, Regimantas Šnekaitis, Gintautas Gelūnas ir Gintaras Maleronka.

„Dažniausiai bėgimuose dalyvauja trys ukmergiškiai, džiugu, jog metus baigėme tikrai gausiu būriu“, – sakė J. Songaila.

Bėgimas nebūtų kalėdinis, jei jame nevyrautų šios šventės akcentai. Kai kurie sportininkai buvo pasidabinę šventinėmis kepurėmis ar net Kalėdų Senelių kostiumais. Iš viso bėgikams buvo pasiūlytos keturios trasos: pagrindinė – 12 km bei 6 km ir 3 km. Taip pat 200 metrų ilgio nykštukų trasoje varžėsi vaikai.

Visi ukmergiškiai kartu su dar tūkstančiu sportininkų savo jėgas išbandė ilgiausiame maršrute. Startas buvo duotas šalia Vinco Kudirkos paminklo, o bėgti teko sostinės senamiesčio gatvėmis.

„Labai smagu bėgimo trasoje matyti tiek daug jaunimo. Prieš penkerius ar šešerius metus bėgikų būdavo ne tiek jau daug, dabar jų susirenka daugybė. Žiūrovų taip pat kasmet vis daugėja“, – „Gimtajai žemei“ sakė J. Songaila.

Šventinis Vilniaus bėgimas buvo paskutinis šiais metais. Kitus metus bėgikai pradės nevaržybiniame Sausio 13-osios bėgime, o vėliau prasidės Lietuvos taurės bėgimo etapai.

„G. ž.“ inform.

Palikite komentarą apie straipsnį

  • sKuodis :
    Pavardes bent be klaidų parašykite..
  • Vilma :
    Na, na, na... Ukmergiškių bėgo kur kas daugiau nei 9! Tik atsidarykit dalyvių sąrašą ir pamatysit!

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas