Pirmadienio vakarą iš Ukmergės važiuojant link Graužiečių, kelią užtvėrė nuvirtęs medis.

Aktualijos, Naujausi

Netikėtai sugrįžusi žiema sukėlė nemažai rūpesčių

Nijolė STUNDŽIENĖ

Pirmadienį prasidėjęs gausus snygis sutrikdė įprastą gyvenimą. Po sniego danga atsidūrė ne tik jau išsiskleidę pavasario žiedai, bet ir sulapoję medžiai, krūmai. Neatlaikę šlapio sniego dangos, jie virto ant kelių, užtverdami pravažiavimus. Kadangi daugelis vairuotojų jau pakeitę žiemines automobilių padangas į vasarines, transporto priemonės klimpo, todėl teko kviestis pagalbą. Kai kuriose rajono gyvenvietėse sutriko ir elektros tiekimas.

 

Šalino kelius užvertusius medžius

Balandžio 23-osios ryte kalbintas Ukmergės priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos viršininkas Dainius Vyšniauskas pripažino, jog per parą sulaukta nemažai iškvietimų, dirbo ne tik Ukmergės ugniagesiai, bet ir kolegos iš Pabaisko, kitų savivaldybės ugniagesių komandų. Dažniausiai buvo šalinami lūžę ir kelius užtvėrę medžiai.

Balandžio 22-ąją, pirmadienį, apie 22 valandą, ugniagesiai skubėjo į pagalbą Pabaisko seniūnijos Totoriškių kaime įklimpusiam greitosios medicinos pagalbos automobiliui. Apie 22.19 valandą ugniagesiams pranešta, kad Vilniaus gatvėje, netoli Vaitkuškio kaimo, ant kelio užvirto medis. Jis buvo pašalintas. Pasak D. Vyšniausko, paprastai šiuos darbus atlieka kelininkai arba seniūnijų darbuotojai, tačiau nakties metu, poilsio dienomis tai tenka daryti ugniagesiams.

 Net du kartus – apie 22.20 ir 23.15 val. – vykta į Pabaisko seniūnijos Rakaučiznos kaimą, kur buvo nuvirtę medžiai.

Balandžio 23-ąją, 0.50 valandą, važiuota į Deltuvos seniūnijos Bernotiškių kaimą. Kelininkai ugniagesių paprašė supjaustyti keturis nuvirtusius medžius. Taip pat kelininkų prašymu, apie 2.25 valandą, Lyduokių seniūnijos Antakalnio I kaime nupjauti du sniego neatlaikę medžiai.

Antradienio ryte, 6.23 valandą, lūžęs medis užtverė pravažiavimą ties Pabaisko seniūnijos Vaitkuškio kaimu. Apie 6.30 valandą ugniagesiams pranešta, kad šioje seniūnijoje, Maigių I kaime, važiuojant nuo Pabaisko link Žuklių ežero, užverstas pravažiavimas. Ugniagesiai, panaudoję pjūklą, supjaustė ir nuo kelio pašalino 12 medžių.

Neišvengta ir eismo įvykių

Dar daugiau pranešimų ir iškvietimų sulaukė rajono Policijos komisariato pareigūnai.

Kaip „Gimtąją žemę“ informavo Vilniaus apskrities VPK Komunikacijos poskyrio specialistė Asta Krogertienė, nuo pirmadienio vakaro iki antradienio ryto policija gavo daugiau nei 25 pranešimus dėl kelius užblokavusių lūžusių medžių bei eismo įvykių.

Balandžio 22-ąją apie 19.50 valandą, kelio Panevėžys-Vilnius 55 kilometre, ties Kurėnų kaimu, nuo kelio nuvažiavo sunkvežimis MB. Atvykus policijai transporto priemonė jau buvo ištraukta, eismo dalyviai medikų pagalbos atsisakė.

Pirmadienio vakarą, apie 22 valandą, kelyje Ukmergė-Jonava, ties Paąžuolių kaimu, automobilis „Renault Master“ atsitrenkė į ant kelio nuvirtusį medį. Eismo įvykio metu apgadinta transporto priemonė, vairuotojas nenukentėjo.

Balandžio 23-ąją, apie 2.55 valandą, nuo Jonavos pusės įvažiavus į Ukmergę automobilis MB partrenkė bebrą, kuris, pasak vairuotojo, tupėjo viduryje eismo juostos ir gyvūno nesimatė. Žmonės nenukentėjo. Apgadintas automobilio priekinis bamperis.

Tą patį rytą, apie 5.50 valandą, kelyje Utena-Ukmergė, 10 km iki Ukmergės, krovininio automobilio „Renault“ vairuotojas ant važiuojamosios dalies pastebėjo nuvirtusi medį. Bandydamas išvengti kliūties, užvažiavo ant medžio ir susidūrė su kitu krovininiu automobiliu „Scania“. Eismo įvykio metu žmonės nenukentėjo, apgadintos tik transporto priemonės.

Antradienį, apie 6,10 valandą, važiuojant nuo Ukmergės link Molėtų nuo kelio nuvažiavo VW markės automobilis. Vairuotojas greitosios medicinos pagalbos atsisakė ir paaiškino, kad transporto priemonės nesuvaldė dėl slidžios kelio dangos. Pranešėjas pats išsikvietė techninę pagalbą.

Pagalbos prireikė ir pareigūnams

Kaip pasakojo A. Krogertienė, patirti netikėtus gamtos išbandymus teko ir policijos pareigūnams.

Balandžio 22-ąją, apie 21 valandą, policijos ekipažas reagavo į pranešimą ir vyko į Pabaisko seniūniją, Totoriškių kaimą. Išvažiuojant iš sodybos tarnybinis transportas „iki dugno įsėdo“. Vėlyvą, šaltą ir šlapią vakarą pareigūnams patiems teko ieškoti pagalbos. Kadangi ugniagesių gelbėtojų mašina nepajėgė ištraukti, policininkai skambino seniūnijos darbuotojams ir ieškojo ūkininkų kontaktų.

Labai geranoriškai į pagalbą su savo technika atskubėjo ūkininkai Antanas Pinkauskas iš Antakalnio kaimo ir Regimantas Stringis iš Ukmergės. Netrukus policijos automobilis iš purvo spąstų buvo išvaduotas. Pareigūnai nuoširdžiai dėkingi jiems padėjusiems ūkininkams.

Informavo apie kliūtis kelyje

Policija, kaip ir ugniagesiai gelbėtojai, sulaukė nemažai pranešimų apie gausaus šlapio sniego dangos neatlaikiusius ir lūžusius medžius.

Balandžio 22-ąją, apie 20.15 valandą, policijai pranešta, kad kelyje Ukmergė–Molėtai, neprivažiavus Želvos, yra nuvirtęs medis, kuris užtvėrė važiuojamąją juostą. Pranešėjas teigė, kad pravažiuoti neįmanoma, be to, tamsu. Apie 20.40 valandą policija informuota, kad Taujėnų seniūnijoje, prie posūkio į Užulėnio kaimą, kelių sankryžoje, ant važiuojamojo kelio dalies guli nuvirtęs medis. Jis blokuoja kelią.

Apie 20.50 valandą pranešta, kad netoli Ukmergės du nuvirtę medžiai užblokavo link Molėtų vedantį kelią, galima pravažiuoti tik kelkraščiu. Apie 21 valandą sulaukta pranešimo, jog kelyje Jonava-Ukmergė, ties Paąžuolių kaimu, ant važiuojamosios dalies taip pat guli medis, vos galima apvažiuoti. Apie 21.50 valandą gauta informacija, kad Taujėnų seniūnijos Geldonkos kaime nuvirtę medžiai pilnai užtvėrė kelią. Apie 23.20 valandą, kelyje nuo Molėtų link Ukmergės, netoli miesto, priešais sankryžą su Graužiečių kaimu, ant važiuojamosios kelio dalies nuvirtęs medis, užtverta visa važiuojamoji kelio dalies.

Balandžio 23-ąją, apie 4.35 valandą, apie lūžusių medžių užtvertą kelią link Nuotekų kaimo pranešė pravažiuojantis asmuo. Panašus skambutis gautas ir apie 5.40 valandą. Asmuo informavo, kad važiuojant nuo Petronių link Tatkūnų miške ant važiuojamosios kelio dalies nuvirtęs medis. Apie 5.55 valandą pranešta, jog miške, atkarpoje tarp Siesarties ir Medinos kaimų, ant važiuojamosios kelio dalies nuvirtęs medis. Pravažiuoti neįmanoma. Pranešėjas sakė, kad važiuoja namo pasiimti pjūklą, kad supjaustytų medį.

Dar vieno pravažiuojančio vairuotojo skambučio policija sulaukė 5.57 valandą. Skambinusysis sakė, kad kelyje Ukmergė-Vilnius, ties 5-6 kilometru, nuvirtęs medis užtvėrė vieną eismo juostą, trukdo pravažiavimui, kelia pavojų.

Automobilių spūstis apie 6.15 valandą susidarė kelyje A6, prieš Vidiškius, važiuojant nuo Utenos. Ant kelio užvirtus medžiui, buvo užblokuotas pravažiavimas. Apie 6.25 valandą nulaužti medžiai blokavo kelią, vedantį nuo Taujėnų link Levaniškių kaimo. Apie 6.45 valandą pranešta, kad kelio Ukmergė-Pagiriai 20 kilometre ant važiuojamosios dalies taip pat užvirtę du medžiai.

Liko be elektros

Gausus pavasarinis snygis padarė daug žalos ir sukėlė nepatogumų ir AB „Energijos skirstymo operatorius“ (ESO) klientams, kuriems laikinai sutriko elektros energijos tiekimas.

Redakcijos žiniomis, trūkus elektros laidų linijoms be elektros tiekimo liko Lyduokių, Želvos ir kitų seniūnijų gyventojai.

Kaip antradienį „Gimtąją žemę“ informavo ESO atstovė ryšiams su visuomene Rasa Juodkienė, Ukmergės rajone lūžtantys medžiai ir krentančios jų šakos nutraukė arba apgadino elektros linijas: „Čia iš viso užfiksuoti 42 taškai, kuriuose dirba ESO dispečeriai ir kiti darbuotojai, kad kuo greičiau atstatytų elektros energijos tiekimą. Ant-radienį iki pietų laikinai elektros neturėjo 2 828 privatūs ir verslo klientai“.

R. Juodkienė patikino, kad tiek Ukmergės rajone, tiek ir kituose regionuose, kur gausus sniegas padarė nemažai žalos, dirba gerokai daugiau darbuotojų nei įprastai.

„Tikimės, kad tiekimas bus atstatytas kaip įmanoma greičiau“, – žadėjo ESO atstovė.

 Nuotraukos iš socialinio tinklo FB

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas