Pirmoji vieta atiteko mokomajai bendrovei „Dyslexia Rainbow“ iš Jono Basanavičiaus gimnazijos. Moksleivius sveikino meras D. Varnas.

Jaunimas, Naujausi

Varžysis dėl geriausios šalies mokomosios bendrovės titulo

Balandžio 12-ąją Ukmergėje, prekybos centre „Eifelis“, vyko 5-oji regioninė jaunųjų bendrovių paroda eXpo. Šiemet joje dalyvavo 38 mokomosios mokinių bendrovės iš 10 savivaldybių: Jonavos, Širvintų, Molėtų, Kėdainių, Švenčionių, Visagino, Utenos, Vilniaus, Kauno ir Ukmergės. Geriausiųjų trejetuke atsidūrė net dvi jaunujų ukmergiškių verslininkų bendrovės.

Visų eXpo tikslas – suburti atsakingus vietos verslus, aktyvius visuomenės narius, šaunius mokytojus bei geriausias miestų ir miestelių mokomąsias mokinių bendroves.

Kaip skelbiama rajono savivaldybės Informacinių technologijų ir viešųjų ryšių skyriaus išplatintoje informacijoje, Ukmergėje vykusios parodos metu pirmoji vieta atiteko mokomajai bendrovei „Dyslexia Rainbow“ iš Jono Basanavičiaus gimnazijos už sukurtą programėlę dislekcijos sutrikimą turintiems moksleiviams. Jie taip pat gavo teisę dalyvauti gegužės 17 dieną Vilniuje vyksiančioje Nacionalinėje eXpo, kur varžysis dėl geriausios Lietuvos mokomosios mokinių bendrovės titulo bei galimybės liepos mėnesį atstovauti šaliai Europos antreprenerystės festivalyje „Gen-E“ Katanijoje, Italijoje.

Apdovanojimą ir kelialapį „Dyslexia Rainbow“ ketveriukei įteikė rajono savivaldybės meras Darius Varnas, taip pat ši bendrovė gavo ir Startuoliškiausios mokinių bendrovės apdovanojimą iš inovacijų agentūros „Versli Lietuva“ bei Inovatyviausią technologinį sprendimą pristačiusios bendrovės apdovanojimą iš UAB „Stansefabrikken“.

Antrąją vietą iškovojo svečiai – bendrovė „Rasos Lašelių radiiatoriai“ iš Kauno Vytauto Didžiojo universiteto „Rasos“ gimnazijos. Pasak nevyriausybinės organizacijos Lietuvos Junior Achievement atstovų, kauniečiai, paskatinti močiutei nutikusios bėdos, patys sukonstravo prietaisą, pranešantį apie prakiurusį radiatorių. Renginiuose jie demonstruoja visą nupjauto prakiurusio radiatoriaus dalį ir nepalieka abejingų, kad prietaisas veikia. Apdovanojimą šiai komandai įsteigė SEB bankas.

Trečią vietą pelnė taip pat ukmergiškiai – bendrovė „N-FOX“ iš Antano Smetonos gimnazijos už programėlę, padedančią išsirinkti pirmąjį ir visus poreikius atitinkantį automobilį. Šios bendrovės atstovai gavo UAB „Norfos mažmena“ ir Valstybinės mokesčių inspekcijos įsteigtus apdovanojimus.

Trečią vietą pelnė taip pat ukmergiškiai – bendrovė „N-FOX“ iš Antano Smetonos gimnazijos.

Geriausia 5-8 klasių grupėje bei Didžiausią poveikį bendruomenei kuriančia komanda paskelbta Kauno Kovo 11-osios gimnazijos moksleivių bendrovė „Heroes“. Merginos kuria žaisliukus su aprašymais, padedančiais vaikams įveikti sunkius momentus ir palaikančius juos emociškai. Apdovanojimą joms įteikė bendradarbystės centras „Spiečius“ Ukmergėje.

„G. ž.“ inform.

Dainiaus VYTO nuotr.

Palikite komentarą apie straipsnį

  • Agnė :
    Didžiausią poveikį bendruomene kuriančią komandą nominavo VšĮ Lyderių karta

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas