Aktualijos, Naujausi

Vairuotojų prašoma paisyti Ukmergės mieste esančių kelio ženklų

Tikriausiai ne kartą esame matę kelio ženklą Nr. 529 „Stovėjimo ribotą laiką vieta“ (2 h), kurių mūsų mieste per pastaruosius metus padaugėjo. Vieni jų įrengiami gyventojų prašymu, kiti – norint išspręsti kylančias automobilių stovėjimo vietų užimtumo problemas.

Dažnai Ukmergės miesto centre esančiose aikštelėse automobilius parkuoja ir visai dienai palieka į darbovietes atvykę gyventojai, tuo tarpu tik trumpam atvykstantiems į miesto centrą sutvarkyti savo reikalų jau nebelieka kur pastatyti automobilį 15-20 minučių. Atkreiptinas dėmesys, kad ne visi vairuotojai paiso minėtų kelio ženklų ir pažeidžia Kelių eismo taisyklių (KET) 149 punkto reikalavimus – palikdami stovėti motorinę transporto priemonę stovėjimo trukmę ribojančio ženklo galiojimo zonoje, vairuotojai privalo palikti informaciją apie motorinės transporto priemonės atvykimo laiką už priekinio motorinės transporto priemonės stiklo taip, kad ji būtų matoma kitiems asmenims.

Rajono savivaldybės administracijos Viešosios tvarkos ir aplinkosaugos skyriaus darbuotojai, iš pradžių dalinę tik įspėjimus, nuo 2023 m. lapkričio 16 dienos ėmė bausti vairuotojus, nepaisančius nurodyto kelio ženklo. Vykdant šią kontrolę Kęstučio aikštėje esančiose automobilių stovėjimo aikštelėse pernai nubausta 15, šiais metais – 7 vairuotojai, o dar 2 juridiniams asmenims išsiųsti pranešimai dėl užfiksuoto administracinio nusižengimo.

Rajono savivaldybės Saugaus eismo komisijos sprendimu, ženklai Nr. 529 „Stovėjimo ribotą laiką vieta“ Ukmergėje įrengti: Kęstučio a. 1, 2 ir 8; Vienuolyno g. 10, Vytauto g. nuo 10 iki 16 namo, Klaipėdos g. nuo 7 iki 9 namo, Klaipėdos g. 3 („Vilkmergės“ restorano aikštelė), Veterinarijos g. nuo 2 iki 4 namo, Vilniaus g. 90A, Kauno g. 18A, Vasario 16-osios g. 19A ir kt.

Tikimasi, kad ribojant stovėjimo laiką automobilių stovėjimo aikštelėse, jos bus mažiau apkrautos, jose savo automobilių 8 darbo valandoms nepaliks į minėtose gatvėje esančias darbovietes atvykstantys darbuotojai.

KET skelbia, kad kelio ženklas Nr. 529 „Stovėjimo ribotą laiką vieta“ nurodo stovėjimo vietą, kurioje motorinėms transporto priemonėms leidžiama stovėti ne ilgiau, negu nurodyta, išskyrus skiriamuoju ženklu „Neįgalusis“ arba neįgalių asmenų automobilių statymo kortele pažymėtas transporto priemones. Transporto priemonė čia negali stovėti ilgiau nei nurodoma kelio ženkle.

Remiantis Lietuvos Respublikos administracinių nusižengimų kodekso 417 str. 2 dalimi, sustojimas ir stovėjimas vietose, kuriose pagal KET draudžiama sustoti ir stovėti, sustojimas ir stovėjimas nesilaikant kelio ženklų ir ženklinimo reikalavimų, važiavimo tvarkos gyvenamosiose zonose ir kiemuose pažeidimas užtraukia baudą vairuotojams nuo 30 iki 90 eurų.

Prašome būti atidiems statant automobilius parkavimosi vietose ir laikytis KET reikalavimų.

Rajono savivaldybės administracijos Informacinių technologijų ir viešųjų ryšių skyriaus informacija

Dainiaus VYTO nuotrauka

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas