G. Čepienė (kairėje), R. Civilka, V. Puodžiūnienė ir D. Kiaulevičienė savo parašais patvirtino, kad steigia bendrą centrą.

Aktualijos, Naujausi, Sveikata

Pasirašyta sutartis dėl sveikatos centro kūrimo Ukmergėje

Gruodžio 12 dieną rajono savivaldybėje pasirašyta bendradarbiavimo sutartis tarp naujai steigiamo Ukmergės sveikatos centro (SC) veikloje dalyvausiančių penkių sveikatos priežiūros ir gydymo įstaigų.

Į Ukmergės SC jungiasi viešosios įstaigos Ukmergės pirminės sveikatos priežiūros centras (PSPC), Ukmergės ligoninė, rajono savivaldybės Visuomenės sveikatos biuras (VSB) bei uždarosios akcinės bendrovės „Vilkmergės klinika“ ir „UMTC“.

PSPC vyriausioji gydytoja Gitana Čepienė, Ukmergės ligoninės direktorius Rimvydas Civilka, VSB direktorė Vaida Puodžiūnienė bei UAB „Vilkmergės klinika“ ir UAB „UMTC“ direktorė Dalia Kiaulevičienė savo parašais įsipareigojo, kad jų vadovaujamos įstaigos bendradarbiaus stiprinant ir gerinant vietos gyventojams teikiamų sveikatos priežiūros paslaugų prieinamumą ir kokybę bei supaprastinant paciento kelią sveikatos sistemoje.

asirašyta penkeriems metams. Savivaldybė stebės ir vertins SC efektyvumą ir spręs, ar tęsti veiklą pasibaigus sutarčiai.

Kadangi kuriant Sveikatos centrą struktūriniai įstaigų pokyčiai nereikalingi, SC paslaugų teikimą bendru susitarimu koordinuos PSPC ir iš visų SC veikloje dalyvaujančių įstaigų vadovų sudaryta koordinacinė darbo grupė. Ne rečiau kaip 4 kartus per metus (kas ketvirtį) bus organizuojami bendri pasitarimai dėl SC veiklos rodiklių nustatymo, jų stebėsenos ir įgyvendinimo, priemonių paslaugų kokybės bei efektyvumo gerinimo. Aptariant SC pasiektas veiklos rodiklių reikšmes dalyvaus ir savivaldybės gydytoja Dainora Šlinkšienė.

Savivaldybės lygmens SC – tai nauja, papildoma sveikatos paslaugų organizavimo forma, kuri Lietuvoje pradėjo veikti nuo šių metų rugpjūčio mėnesio. Šias permainas įtakojo siekis gerinti medicinos paslaugas regionuose.

Apie naujojo Sveikatos centro steigimą informavusi rajono savivaldybės administracijos Informacinių technologijų ir viešųjų ryšių skyriaus vedėjo pavaduotoja Daiva Zimblienė priminė, kad funkcinio bendradarbiavimo būdu kurti SC Ukmergėje leido rajono Savivaldybės taryba 2023 m. lapkričio 23 d. sprendimu.

„G. ž.“ inform.

Daivos ZIMBLIENĖS nuotr.

Palikite komentarą apie straipsnį

  • **** :
    Kokia betvarke? viskas pagal plana. Kuo blogiau zmonems, tuo geriau verslui privaciam. O vadovei gal nauda yra ...
  • Medikas :
    Ligoninėje stomatologai net nedirba ir dantų netaiso, nors ir 10 mikroskopų turėtų:), sunku gaudytis kai tiek įstaigų
  • Reikalinga :
    Būtų gerai ,kad danties kanalus tvarkyt pradėtų,o nesiuntinėtų į privačias klinikas,tie patys gydytojai dirba privačiai tą daro,o ligoninės skyriuje,betvarkė,negi nėra galimybės,nupirkt mikroskopą,tiek mokesčių mokam,o mokam privačiam sektoriui,kada žiūrės į žmogų
  • Sveikinu :
    Savu idarbinimas prasidejo!

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas