pexels.com nuotr.

Įvairūs

Kokiais keliais kviečia pakeliauti vaikiškas kinas?

Net sulaukę žilo plauko, savo vaikystės filmus prisimename su ilgesiu, o kai tik pasitaiko proga, stengiamės juos dar kartą pažiūrėti ir tarsi laiko mašinos skraidinami sugrįžti į vaikystę. Dabartiniai vaikiški filmai savo temomis ir turiniu smarkiai skiriasi nuo tų filmukų, kurie buvo sukurti prieš pusę amžiaus, tačiau ir šiuo metu yra daug gerų filmų, į kuriuos kuo puikiausiai gali nueiti visa šeima.

Kokią reikšmę augančiam žmogučiui turi vaikiški filmai?

Vaikiški filmai yra žavūs tuo, kad apie pasaulį ir jame gyvenančias personas, tame tarpe ir žmones, pasakoja labai aiškiai, be užslėptų povandeninių srovių. Šiuose filmuose labai ryškiai parodomos paties įvairiausio spektro emocijos, pradedant nuoširdžiu susižavėjimu ir baigiant besąlygišku nepakantumu juodosioms jėgoms, kurios reiškiasi ne tik pasakose, bet ir tikrovėje.

Pati didžiausia šių filmų vertė yra ta, kad po jų tėvai su vaikais gali įvertinti siužeto vingius, aptarti, kodėl vienas ar kitas įvykis nutiko būtent taip, o ne kitaip. Svarbiausia, kad jeigu vaikiškas filmas sukurtas užsienyje, tai būtų labai kokybiškas jo vertimas į lietuvių kalbą. Tik tada įmanoma vaisingai plėsti mažųjų piliečių žodyną, padėti jiems išmokti patiems vaizdingai kalbėti.

Kokie šiuo metu Lietuvoje yra populiariausi vaikiški filmai?

Po keliasdešimt metų pertraukos į kino teatrus sugrįžta ir labai mielai yra priimamas fantastinis filmas „Undinėlė“. Jame pasakojama apie undinėlę Arielę, kuri yra labai smalsi ir svajoja kuo daugiau sužinoti apie pasaulį, kuris egzistuoja šalia vandenų karalystės.

O animacinis daugiau nei dviejų valandų trukmės animacinis filmas „Žmogus-voras: aplink multivisatą“ pasakoja apie tai, kaip žemiškasis žmogus-voras susitinka su multi visatoje gyvenančiais žmonėmis-vorais, kurių komandai skirtas labai svarbus uždavinys apsaugoti šios visatos egzistavimą. Kaip jiems visiems rasti bendrą kalbą – tuo ir prasideda pagrindinė filmo intriga.

Tuo tarpu pusantros valandos trukmės animacinis filmas „Stichijos“ pasakoja apie tai kaip sekasi fantastinio miesto „Stichiškės“ gyventojams. Kas įdomiausia, šiame mieste kartu gyvena ugnies, vandens, žemės ir oro stichijų atstovai. Kaip jiems ten sekasi gyventi ir pasakojama šiame linksmame fantastiniame filme.

Apie labiausiai patikusius vaikiškus filmus savo įspūdžiais galite pasidalinti su interneto platforma: https://pickvibe.lt/lt/p/renginiai/filmai-vaikams.

Reklama

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas