Asociatyvi nuotrauka.

Aktualijos, Naujausi

Rajone laukiama siuntos iš Kinijos

Nijolė STUNDŽIENĖ

Ukmergės rajoną artimiausiu metu turėtų pasiekti medicininių bei apsaugos priemonių siunta iš Kinijos. Krovinys jau sukomplektuotas, sutarta ir su oro linijomis.

„Gimtosios žemės“ kalbinta rajono savivaldybės mero pavaduotoja Agnė Balčiūnienė informavo, jog formuojant užsakymą ir komunikuojant su atskiromis gamyklomis ukmergiškiams padėjo tarpininkai – Kinijoje, Yiwu mieste, veikianti kompanija „Lance Group Limited“.

Pasak vicemerės, mintis ieškoti ryšių su Kinija gimė uždarius Ukmergės ligoninę, kai pirmajai medikei buvo patvirtintas koronavirusas. Tuomet iškilo klausimas, kur įsigyti būtiniausių apsaugos priemonių, kurių tuo metu labai stigo. Tuomet A. Balčiūnienė ir pasiūlė pasinaudoti savivaldybės atstovų pažintimis, užsimezgusiomis oficialių kelionių į Kiniją metu, ieškoti ryšių ir kreiptis pagalbos. Juolab kad tuo metu Lietuvoje tuštėjo sandėliai, augo apsaugos priemonių kainos.

Šios iniciatyvos ėmėsi mero pavaduotoja: „Nutarėme užsakymą formuoti pačios savivaldos jėgomis. Susidėliojome poreikius, pasiūlymus. Tikėjomės, kad tai įvyks kur kas greičiau, bet pasaulyje, įskaitant ir Kiniją, viskas ėmė sparčiai keistis. Padaugėjo užsakymų, be to, buvo nutraukti kai kurie skrydžiai. Jei būtume suskubę bent dviem savaitėmis greičiau, tai nebūtų tiek užsitęsę“.

Padedant tarpininkams, kurie garantavo, kad įsigytos priemonės bus kokybiškos ir sertifikuotos, rajono savivaldybė užsakė 2 tūkst. vnt. paprastų kaukių, 10 tūkst. vnt. FFP2 respiratorių, 4 tūkst. vnt. aukštesnės klasės FFP3 respiratorių, 600 vnt. daugkartinio naudojimo kombinezonų, 1 000 vnt. greitųjų testų dėl COVID-19 nustatymo. A. Balčiūnienė vylėsi, kad šių apsaugos priemonių pakaks ne tik medicinos darbuotojams, bet kai kas bus išdalinta ir rajono gyventojams.

Vicemerė pažymėjo, kad apie ukmergiškių formuojamą užsakymą sužinojusi Joniškio rajono savivaldybė taip pat panoro prisidėti, todėl dalis gauto krovinio bus perduota jiems.

Ukmergės rajono savivaldybei šis užsakymas atsieis 68 tūkst. JAV dolerių. „Atsiskaityti doleriais šiuo atveju buvo naudingiau, – apie išlaidas kalbėjo A. Balčiūnienė. – Vien pristatymas įkainotas 9 tūkst. eurų. Be to, derinant šį užsakymą kainos didėjo ir Kinijoje.“

Kadangi krovinys jau sukomplektuotas, suderinti muitinės reikalai, tikimasi, kad kitą savaitę jis tiesioginiu reisu pasieks Vilnių arba Kauną.

Palikite komentarą apie straipsnį

  • Algis :
    Ir vel Kinija jie visus uzkrete ir mes jiem vel laizom uzpakalius kodel negali sito gamynti pas mus

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas