Skambėjo liaudiškos dainos.

Kultūra, Naujausi

Folkloro šventėje koncertavo ir svečiai

Arvydas PĖŠINA

Paskutinę rudens dieną, Advento išvakarėse Kultūros centre skambėjo muzika, dainos, šokio sūkuryje sukosi poros ir aidėjo žiūrovų plojimai. Čia vykusioje tradicinio folkloro šventėje „Padainuosim susiėję“ be ukmergiškių dalyvavo ir svečiai iš Pasvalio, Radviliškio, Panevėžio.

Šventę, kaip ir dera, pradėjo šeimininkai – Kultūros centro folkloro ansamblis „Dagilėlis“ (vad. Jūratė Martinkutė). Jis įkurtas 1985 metų pavasarį. Tai buvo pirmas tokio žanro kolektyvas rajone. „Dagilėlis“ yra surengęs daugybę koncertų, teminių vakaronių, dalyvavo daugelyje rajono, respublikinių švenčių ir festivalių, ne kartą atstovavo mūsų šaliai užsienyje. Didelę ansamblio repertuaro dalį surinko ir užrašė patys jo nariai.

Po to pasirodė pirmą kartą Ukmergėje viešintis Pasvalio kultūros centro folkloro ansamblis „Rags“ (vad. Daiva Adamkavičienė). 2001 metais susibūręs kolektyvas puoselėja ir garsina Pasvalio krašto, Šiaurės rytų Aukštaitijos papročius per Dainų šventes, įvairiuose folkloro festivaliuose, taip pat koncertavo Prancūzijoje, Lat-vijoje, Estijoje, Belgijoje, Kipre, Lenkijoje, Juodkalnijoje.

Į Ukmergę pirmą kartą atvyko ir Radviliškio kultūros centro folkloro ansamblis ,,Aidija” (vad. Donatas Stakvilevičius), pradėjęs veiklą 1994 metais. Nuo tada jo nariai dalyvavo visose Lietuvos dainų šventėse, daugelyje tarptautinių festivalių, yra laimėję prizinių vietų.

Panevėžio folkloro ansamblis „Raskila“ (vad. Lina Vilienė) į pirmą repeticiją susiėjo 1988 metų rudenį. Kolektyvas dalyvavo visose Lietuvos dainų šventėse, folkloro festivaliuose Lietuvoje ir užsienyje. 2013 metais jis pripažintas geriausiu miesto folkloro ansambliu ir apdovanotas „Aukso paukšte“.

Šventę baigė taip pat šeimininkai – Kultūros centro folkloro ansamblis „Pyniava“ (vad. Vilma Mulevičiūtė-Sabaliauskienė). Įsikūręs 1997 metų rudenį, surengė daugybę koncertų, dalyvavo įvairiose šventėse ir festivaliuose, ne kartą Lietuvai atstovavo tarptautiniuose renginiuose užsienyje, 2014 metais tapo LRT laidos „Duokim garo“ vicečempionais. Kolektyvas ne tik daug koncertuoja, bet ir veda edukacines programėles kalendorinių bei šeimos švenčių tematika.

Visiems ansambliams įteikta dovanų – uogienių, žolelių arbatai ir savivaldybės mero padėkos raštai. Žiūrovams negailėta patarimų – ką galima sėti lapkričio 30-ąją – šv. Andriejaus dieną. Merginoms palinkėta sapnuoti, nes ką susapnuosi, už to ir ištekėsi. Renginio vedėja Laima Lenčickienė, linkėdama šeimyninės laimės, žiūrovams ir renginio dalyviams barstė kanapių sėklas.

AUTORIAUS nuotr.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Šoko ir jauni, ir vyresnieji.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas