Po Ukmergės miškų urėdijos reorganizacijos jos vietoje įsikurs VĮ Valstybinių miškų urėdijos filialas.

Aktualijos, Naujausi

Ukmergėje numatytas Valstybinių miškų urėdijos filialas

Aplinkos ministerija sudarė ir paskelbė VĮ Valstybinių miškų urėdijos filialų išdėstymo schemą ir jų centrus. Numatoma, kad 2019 metų pradžioje įmonės filialų skaičius nuo 42 sumažės iki 26. Tarp būsimų filialų minimas ir Ukmergės. Šio filialo ribos sutampa su dabartine Ukmergės miškų urėdija. Jos vietoje turėtų būti ir naujojo filialo centras. Galutinis sprendimas bus priimtas 2018 metais, kai bus paskirtas VĮ Valstybinių miškų urėdijos vadovas ir suformuota valdyba. Naujoji valstybės įmonė įsikurs Panevėžio rajone, šalia greitkelio Vilnius–Panevėžys esančioje Katinų gyvenvietėje.

Prezidentė Dalia Grybauskaitė liepos viduryje pasirašė Seimo priimtas Miškų įstatymo pataisas, numatančias daug ginčų visuomenėje sukėlusią miškų urėdijų pertvarką. Įstatymas numato, kad Generalinė miškų urėdija bus panaikinta, o miškus valdys viena ar daugiau įmonių – jų skaičių turi nustatyti Vyriausybė.

Seimui priėmus Miškų įstatymo pataisas, kuriomis leista pertvarkyti valstybines miškų urėdijas, Vyriausybė rugpjūčio 2 dieną pritarė, kad būtų reorganizuojamos šiuo metu veikiančios 42 valstybės įmonės miškų urėdijos ir Valstybinis miškotvarkos institutas. Pagal Aplinkos ministerijos siūlymą, 42 miškų urėdijos iš pradžių bus prijungtos prie Valstybinio miškotvarkos instituto, kuris vėliau būtų pervadintas į VĮ Valstybinių miškų urėdiją. Pastarosios savininkė bus Aplinkos ministerija.

Preliminariai planuojama, kad visų 42 šalies urėdijų turtas naujai VĮ Valstybinių miškų urėdijai bus perduotas nuo 2018 metų sausio 1 d. Naujosios įmonės vadovas bei jos padalinių vadovai bus atrinkti konkursų metu.

Aplinkos ministerija yra numačiusi, kad 2018 m. sausį, užbaigus 42 valstybės įmonių miškų urėdijų prijungimo prie VĮ Valstybinio miškotvarkos instituto procesą ir suformavus naują valstybės valdomą įmonę Valstybinių miškų urėdiją, prasidės kitas šios institucinės pertvarkos etapas – miškų ūkio veiklos optimizavimas įmonės viduje. Šio etapo metu per 2018 metus numatoma sumažinti įmonės filialų skaičių iki 26.

Ukmergės miškų urėdijos urėdas Vigantas Kraujalis „Gimtajai žemei“ sakė, kad įmonės darbuotojams yra pateikta informacija apie VĮ Ukmergės miškų urėdijos reorganizavimą. Įmonė, kaip ir visos kitos reorganizuojamos šalies urėdijos, pirmiausia bus prijungiamos prie VĮ Valstybinio miškotvarkos instituto. Urėdijos baigs savo veiklą kaip juridiniai asmenys, o minėtasis institutas bus pavadintas Valstybinių miškų urėdija ir perims visas reorganizuojamų urėdijų teises ir pareigas.

Pasak urėdo, reorganizavimo metu darbuotojai nebus atleidžiami, jų darbo santykiai tęsis tokiomis pačiomis sąlygomis. Toliau liks dirbti visi, išskyrus urėdą. Naujasis filialo vadovas bus atrenkamas konkurso būdu.

V. Kraujalis patikino, kad reorganizacija įmonės darbui įtakos neturi: „Kaip dirbome anksčiau, taip dirbame ir dabar. Tačiau šį rudenį mūsų veiklai šiek tiek trukdo gamta. Dėl gausių kritulių negalime atlikti planuotų kelio remonto darbų bei kirtimų.“

Urėdas užsiminė, jog įmonei darbui miške reikalingas darbuotojas, tačiau jo priimti vis nepavyksta, nes pretendentus atbaido nežinomybė dėl ateities. Žmonės baiminasi ateiti dirbti į įmonę, kurioje vyksta reorganizacija, o po to viduje numatytas veiklos optimizavimas.

Reorganizuojant urėdiją V. Kraujalis bus atleistas.

Dainiaus VYTO nuotraukos

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas