Aktualijos, Naujausi

Antakalnio gatvė bus graži, patogi ir saugi

Pastaruoju metu gyventojų pasipiktinimo objektu tapusioje vienoje iš pagrindinių Ukmergėje – Antakalnio gatvėje – kelių savaičių laikotarpiu turėtų prasidėti baigiamieji jos rekonstravimo darbai.

Balandžio 9-ąją baigėsi supaprastinto atviro konkurso būdu vykdytas viešasis pirkimas, tiekėjų pasiūlymus vertinant pagal ekonominio naudingumo vertinimo kriterijus – kainą ir darbų atlikimo terminą mėnesiais. Pasiūlymus buvo pateikę 5 tiekėjai, vieno iš jų pasiūlymas atmestas dėl per didelės ir perkančiajai organizacijai nepriimtinos kainos. Sutartį su konkurso laimėtoju planuojama pasirašyti ne anksčiau kaip balandžio 17 d.

Susisiekimo komunikacijų paskirties statinio Antakalnio gatvės Ukmergės mieste rekonst-ravimo darbai finansuojami valstybės ir savivaldybės biudžeto lėšomis. Perkami baigtinai darbai pagal techninį darbo projektą „Susisiekimo komunikacijų paskirties statinio Antakalnio gatvės Ukmergės mieste, rekonstravimo projektas“

Rangovui teks atlikti visus baigtinius darbus, numatytus techniniame projekte, kurį parengė UAB CityForm LT kartu su MB 4infra.LT.

Darbų metu bus rekonstruota 1,534 km ilgio Antakalnio gatvės važiuojamoji dalis, įrengti šaligatviai abiejose jos pusėse, taip pat pėsčiųjų-dviračių takai, automobilių stovėjimo aikštelės ir kt.

„Antakalnio gatvė bus graži, patogi ir saugi. Jos baigtinių rekonstravimo darbų paslaugos pirkimo procedūras teko gerokai pavėlinti dėl Kultūros paveldo departamento (KPD) prie Kultūros ministerijos Vilniaus teritorinio skyriaus veiksmų. Kaip žinia, pernai liepą, Antakalnio g. pradėjus paviršinių nuotekų tinklų statybos ir rekonstravimo darbus – nuėmus asfaltą ir iškasus apie 2,5 m pločio trasos vietą, atsivėrė akmeninis grindinys. Dėl šio radinio KPD sustabdė darbus, vėliau ilgai užtruko visi derinimo klausimai su paveldosaugininkais kiek, kaip ir kur tą grindinį turėtume palikti, išsaugoti“, – sakė Ukmergės rajono savivaldybės meras Darius Varnas.

Rajono savivaldybės administracijos Informacinių technologijų ir viešųjų ryšių skyriaus informacija

Dainiaus VYTO nuotr.

Palikite komentarą apie straipsnį

  • Kaip kur ir ka :
    Tai ką išsaugojom iš to grindinio paveldo? Kur galima pamatyti?
  • Rimui :
    Ir taip jau virs 30 metu ...Gerove gi ju tokia...
  • Rimas :
    Galima sakyt kad visa Ukmergė bus graži-tik klausimas ar sulauksim tos šventės🥶Nes bl...nesikeikus jau amžiu nugyventi baigiu -visi žada ,žada į h.... Baigiasi kadencija mero- vieno, kito į nieko gero.O jie sukos pažadukai postus pakeite toliau pilvus augina savivaldybėj.Nh...šlikštynės -tai kas ten gali pasikeisti jei seni merai iš šono vadovauja🥶
  • Saulė :
    Kada tai įvyks ,ruoj bus metai .Žiema jos nieks neremontuoja.
  • Lopas :
    Ukmerge yra subines skyle nes turi tik viena gatve tai linu.Visa kita kazkas baisaus.Apie kokius rajaus sodus snekat durniai sutvarkykit gatves kad zmones patogiai i darbus galetu vykti td galvokit apie poilsi mulkiai jus.
  • Patriotaw idiotas :
    Dsr ko!Visus pinigus reik skirt ukrainai ir agresoriaus atgrąsymui bei pergalei mūšio lauke.
  • Merkuriui :
    Kam tai ir balciuniene saunuole !!!
  • Merkuris :
    Sofos komentatoriai ,viskas jums negerai,šaunuolis meras
  • klaidos :
    Varnas nera rajono vadovo lygio. Bikuvoj gal ir tiko. Ar butu likes Janickas, ar Varnas, jokio skirtumo, o pasirinkimo gero nebuvo.
  • inzinieriui :
    Tie , kuriems atrodo elementaru , savivaldybeje nedirba, jie ten tikriausiai nepageidaujami. Todel ir ribozenkli penkis metus state, ir aikste prie vilko penkis metus irenginejo.
  • inžinierius :
    Atrodo viskas elementaru . Normaliai turėtų būti viskas iš eilės -gauti pinigai, projektas, laimėtojas projekto o tada gatvių griovimas ir iškart tvarkymas. Dabar kažkoks chaosas
  • Prioritetas :
    Biudzeto pinigai savoj kisenei! Bus rinkimai galesit vel uz si mera balsuoti.
  • tv :
    Pinigai aplinkeliui ir naujam tiltui neskirti, susisiekimo ministerija siems metams nenumate. Antakalnio gatvei imama paskola. Tai gal reiktu susidelioti prioritetus- ar pirma rojaus sodai ar pirma keliai ir gatves.
  • Įsižeidęs :
    Jei dirbčiau Bikuvoje vadybininku, tai labai įsižeisčiau, kaip taip galima komentarų rašinėtojai menkinti prekybos darbuotojus , citata iš komentaro : " Tai ir yra vadybininko is bikuvos darbai nesuvokimas ir neukiskumas zmonems makaronu ant ausu dabar kabinimas paziekit kaip bus grazu o kur buvai kai pradejai sita darbeli ar nepagalvojai kad daugiau smegenu reiks tureti nei turejai , iskarto reikia viska apgalvoti cia tau ne trinkeles perpardavineti cia pilna strateginiu reikalu... O beje, apie kokį čia vadybiniką rašo...
  • Nieko naujo :
    Nieko naujo, vėl portalo vilkmerge.lt administratorė Giedrė skirtingais vardais prirašė komentarų.
  • Nepilna info :
    Norim žinoti kas konkursą laimėjo.
  • Bronius :
    Jei man kas lieptu apibudinti vienu zodziu, kas yra Ukmerge? Sakyciau - impotencija... bomzynas visiskas, israusia kelia, ir palieka metu metus, ir visur kazkoks mistinis paveldas, uz tai negali uzpilt 2cm asfalto ant duobes... Gal jungiam Ukmerge prie Sirvintu, tai po metu butu neatpazint miesto (geraja prasme)
  • Vajie :
    Tai ir yra vadybininko is bikuvos darbai nesuvokimas ir neukiskumas zmonems makaronu ant ausu dabar kabinimas paziekit kaip bus grazu o kur buvai kai pradejai sita darbeli ar nepagalvojai kad daugiau smegenu reiks tureti nei turejai , iskarto reikia viska apgalvoti cia tau ne trinkeles perpardavineti cia pilna strateginiu reikalu , o gimtuskes laikrastis tai supuvusi vienintele darbuotoja redaktore vis tik tai kas bus grazu o ne tai kad sumastytu kaip straipsni koki parasyti o grazias info is savivaldybes puslapio perrasynetu , oi kaip blogai toj ukmergej!!!!!
  • xi :
    Tai sudais ne tik nuo Leonpolio smirda ... Nuo kestucio a. ir paduoda kvapeliu ...
  • Padarykit :
    Kad nuo Leonpolio sudais visa Ukmerge nesmirdetu,aciu
  • Ką :
    Jūs čia vėl apie tą "pernykštį sniegą"-akmeninį grindinį.Kai pernai nuvo atliekami vandentvarkos darbai,argi nebuvo aišku,kad 2024m.bus atliekama gatvės rekonstrukcija,kodėl taip vėlai susirūpinta rangovais būsimiems darbams.Mums,gyvenantiems Antakalnio gatvėje,yra aišku,kad be 2025m.darbų jūs nepradėsite ir nėra ko raminti ir užkalbinėti dantį "kaip bus gražu".Važiuojam per autostradą kaip kokie turčiai arba durniukai(nežinau kas arčiau tiesos).
  • Rita :
    Koks gatves platinimas. saligatviai is abieju pusiu, juk ten nuosavi namai stovi. Nugriausit juos?
  • Kaimietis iš Krekšlių :
    Svarbu,kad tik nepamirštų perpus susiaurinti!
  • ojojoi :
    vedu vandentiekį aš namo. pirma projektas, tada darbai. šito nežino savivaldybė???kad pradeda be nieko ir vėl kalti kažkas...eiliniai kaltinimai. klystu?
  • Briedas :
    Kas tiki sia info? O kur dar 30 dienu apskundimo terminas po konkurso? O jai apskus? Patis gi raset, kodel taip vilkinasi ...nepamena kur ir ka rase- melavo zmonems ...

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas