Diskusijos dalyviai.

Aktualijos, Naujausi

Forume – apie regiono plėtrą ir perspektyvas

Balandžio 9-ąją Ukmergėje, viešbutyje „Big Stone“, vyko Vilniaus prekybos, pramonės ir amatų rūmų (PPAR) organizuotas Ukmergės verslo forumas „Regioninės plėtros ir tvaraus augimo perspektyvos“. Renginyje sulaukta gausaus būrio dalyvių, svečių.

„Šis forumas mums suteikia unikalią galimybę ne tik susipažinti su regiono plėtros perspektyvomis, bet ir aktyviai dalintis geriausia praktika tvaraus augimo srityje. Tai platforma, kurioje galime dalintis idėjomis bei patirtimi ir tai svarbus žingsnis į priekį, siekiant bendro tikslo – stiprinti regioninį verslą ir dialogą su savivalda. Tikiu, kad toks bendradarbiavimas ir informacijos mainai yra esminiai įgyvendinant ilgalaikius plėtros ir tvaraus augimo tikslus Ukmergės regione“, – Vilniaus PPAR pranešime cituojami renginį pradėjusio ir dalyvius pasveikinusio rūmų prezidento Sigito Leonavičiaus žodžiai.

Verslo forumo dalyviai turėjo unikalią galimybę išsamiai susipažinti ir diskutuoti su Ukmergės rajono savivaldybės meru Dariumi Varnu apie regiono plėtros galimybes ir iššūkius, dalintis geriausia praktika tvaraus augimo srityje bei ieškoti inovatyvių sprendimų, partnerystės galimybių. Taip pat D. Varnas papasakojo apie kultūros paveldo iššūkius miesto infrastruktūros plėtrai bei pagerinimui, investicijas verslo aplinkai, infrastruktūros plėtrą.

Į Ukmergę atvykęs ekonomikos ir inovacijų ministerijos viceministras Karolis Žemaitis pristatė ekonominę analizę, finansines galimybes verslui bei diskutavo apie investicijų pritraukimą, finansinių priemonių prieinamumą Lietuvos verslui bei galimybes.

Pristatyta nauja Vilniaus PPAR Ukmergės filialo vadovė K. Valaišienė.

„Mes turime pakankamai nemažą darbuotojų skaičių Lietuvoje, kuriems reikia tiesiog persikvalifikuoti (…) Lietuva yra Europos Sąjungos uodegos gale pagal tai, kiek darbuotojų persikvalifikuoja“, – verslo forume akcentavo viceministras K. Žemaitis.

Jo teigimu, kiekvienos savivaldos prioritetas turėtų būti žmogiškųjų išteklių pritraukimas. Tai, jo manymu, paskatintų infrastruktūros vystymą ir didesnį verslo finansavimą.

„Finora Bank“ vyr. analitikas Vaidotas Šumskis pristatė Aukštaitijos ekonomiką ir atsakė į klausimą, ko tikėtis 2024 metais.

Ekonomistas Marius Dubnikovas kalbėjo apie karo pergalių kainą, akcentuodamas, kad per paskutinius 3400 metų taikūs buvo tik 268 metai. „Čia ir yra tas normalus gyvenimas: tu žinai riziką ir, jeigu žinai riziką, sprendi, ką daryti“, – teigė M. Dubnikovas.

Sulaukta gausaus būrio svečių.

Diskusijoje „Geopolitinės ir politinės situacijos veiksniai, įtakojantys verslą“, kurioje buvo paliesti visam Lietuvos verslui aktualūs klausimai, dalyvavo Vilniaus PPAR prezidentas S. Leonavičius, rajono meras D. Varnas, buvęs Ukmergės savivaldybės Rolandas Janickas, ekonomikos ir inovacijų viceministras K. Žemaitis, ekonomistas M. Dubnikovas bei Seimo narys Jonas Pinskus. Diskusiją moderavo Vilniaus PPAR tarybos narys Gražvydas Dapkus.

Renginio metu Seimo nariui Juozui Varžgaliui rūmų prezidentas S. Leonavičius įteikė padėką už ilgametį, aktyvų bendradarbiavimą su Vilniaus prekybos, pramonės ir amatų rūmų Ukmergės filialu. Taip pat buvo pristatyta naujai paskirta filialo direktorė Karolina Valaišienė.

Ukmergėje vykusį verslo forumą moderavo Vilniaus PPAR tarybos narė Irma Januševičiūtė-Spudienė.

„G. ž.“ inform.

Dainiaus Labučio/Elta nuotr.

Palikite komentarą apie straipsnį

  • Kreipimasis :
    O patarima/reikalavimas toks - uždrausti didelių tralų,ypač pakrautų automobiliais,fūrų,miškovėžių,didelių traktorių judėjimą Ukmergėje. Vilniaus gatvėje,ir tt… triukšmas baisus,važiuoja,kratosi,kalatojasi… o ir asfaltui toks svoris naudos neprideda,bei patogumų vairuotojams,yoač kai tokie gargarai sukasi prie Vilniaus g. Optimos į Dariaus Girėno g…. Net ir ant bordiūrų užvažiuoja,ko pasekoje jie sutrupėję,suskilę… baisu. Yra aplinkelis,lai ten ir grūdasi. Nekalbam apie fūras,kurios veža prekes “Maximoms” irir tt…Nejaugi reikės kiekvieną fiksuoti ir siųsti? Kam kameros reikalingos tada… ? Ačiū
  • Ukmergietė :
    Bla bla kaip visada...
  • vr :
    reiktu naujo gyvenamo mikrarajono, nera kur gyventi,
  • Ukmerge :
    ukmergej darbas ..po darbu sodas.. arba alus.....
  • Tik kalbos :
    Graudu. Keliu, gatviu, daligatviu nera. Zmones baige issilakstyti, bet diskutuoja ... algite nubires uz tuscias kalbas.

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas