Ministras A. Dulkys (dešinėje) pasidžiaugė rajono gydymo įstaigų vadovų G. Čepienės ir R. Civilkos atliktais darbais.

Aktualijos, Naujausi, Sveikata

„Ukmergė pasikinkė sveikatos bangą“…

Praėjusią savaitę Ukmergėje lankėsi sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys. Jis susitiko su rajono vadovais, bendravo su savivaldybės gydytoja, Pirminės sveikatos priežiūros centro vyriausiąja gydytoja, Ukmergės ligoninės direktoriumi, apžiūrėjo abi gydymo įstaigas, susitiko ir kalbėjosi su medikais, pacientais.

Po apsilankymo Ukmergės gydymo įstaigose sveikatos apsaugos ministras A. Dulkys socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje pasidalino įžvalgomis.

Pasak ministro, „Ukmergė pasikinkė sveikatos bangą“.

„Jei netikite, kad viešosios įstaigos turi potencialo, gali ne tik kokybiškai gydyti, bet ir suteikti pacientams gerąją aptarnavimo patirtį, nuvažiuokite į Ukmergę, – savo mintis dėstė A. Dulkys. – Ukmergės pirminės sveikatos priežiūros centro vadovė Gitana Čepienė ir Ukmergės ligoninės vadovas Rimvydas Civilka nuosekliai atnaujina gydymo įstaigas: modernios darbo vietos, informacinės švieslentės, įdiegta nauja įranga ir prietaisai, pertvarkomi ir atnaujinami ištisi skyriai. Dar ne viskas pabaigta, tačiau nepabijosiu pasakyti, kad bent jau infrastruktūros prasme tai – vienas įspūdingiausių gydymo kompleksų Lietuvoje.

Artimiausiuose planuose – Geriatrijos skyriaus atidarymas, čia trūksta tik juostelės perkirpimo, plėtra planuojama ir reabilitacijoje. Jau paruoštas investicinis planas ligoninės energetiniam atnaujinimui, tai kelionė tik tęsiasi.

Ukmergiškiai gali didžiuotis gydymo įstaigų vadovų ir savivaldybės gydytojos užsidegimu. Svarbus ir savivaldybės mero Dariaus Varno dėmesys sveikatos apsaugai. Geriausias to įvertinimas – vien pirminėje grandyje trys ketvirtadaliai ukmergiškių renkasi paslaugas viešojoje įstaigoje. Retas rezultatas.

Svečias bendravo su PSPC šeimos gydytoju Algirdu Sirvydžiu.

Pertvarkant gydymo įstaigas yra užsibrėžtas tikslas, kad bent 80 proc. būtiniausių sveikatos paslaugų gyventojai gautų savo savivaldybėje. Ukmergė šią ribą yra kirtusi ir yra vieni iš lyderių pagal suteikiamų sveikatos paslaugų įvairovę.

Tikiu, kad suplanuotos milijoninės pokyčių investicijos iš valstybės leis dar labiau išplėsti siūlomų paslaugų apimtis: dar jaučiamas oftalmologijos, dienos chirurgijos, kai kurių tyrimų trūkumas. O tada jau – pavyzdys visai Lietuvai.

Linkiu visoms šalies savivaldybėms tokio dėmesio sveikatos apsaugai, koks yra Ukmergėje.

Ir išmokti Ukmergės pamoką. Toks rezultatas pasiekiamas ne per dieną. Ir ne per dvi.“

Baigdamas savo vizitą Ukmergėje, A. Dulkys įsiamžino – pasidarė vadinamąjį selfį – prie Vilniaus gatvėje esančios „Vilkmergės“ skulptūros.

„G. ž.“ inform.

Daivos ZIMBLIENĖS nuotr.

Palikite komentarą apie straipsnį

  • Kodėl :
    Ukmergėje nėra reumatologo ir jau senokai,,virš metų.Žinoma,gražios patalpos gerai ir pacientams ir darbuotojams,bet gal jau laikas būtų susitelkti reikiamų specialistų paieškai.
  • Jurgitai - medikas :
    Nusikalbat juodai arba meluojate sąmoningai. Akuįerinį uždarė ne dėl licencijos o dėl gimdymų skaičiaus( ministro įsakymas?). Uždarė 7 ligoninėse , Kėdainiuose,Uknergėje, Trakuose ir t.t. Melas -kadn akmenims operuoti įrangos trūksta, operuoja kasdien, įrangos netrūksta. Venas operuoja - dienos chirurgijos stacionare - pagal.sveikatos ministro įsakymą. Neklaidinkit žmonių
  • Jurgita :
    Geras gydytojas pagydo žmogų ir žmogus tikrai džiaugtis moka gydytojo darbu ir kolektyvu. Operuoja chirurgijos skyriuje Nikas Samuolis gerai Ukmergėje akmenis iš tulžies.Kartais atsisako operuoti dėl įrangos trūkumo.
  • Jurgita :
    Ukmergėje gimdymo metu suleidus į stubura anestezijos gydytojui vietinę narkozę buvo paralyžiuota jauna moteris todėl ir negauta licencija gimdyti.
  • Jurgita :
    Chirurgijos paslaugos turi stacionarinės būti.Po kojų venų operacijos bėga kraujas nors ir lazeriu operuojama.Skystinti kraujo kai padidėja didimerai vienos ampulės į pilvą mažai.Taupyti ligonių sveikatos sąskaita yra blogai.Operacinej sugedęs spaudimo aparatas. Iš operuojama ir po 20 min namo yra negerai ligoniui,nes žaizdų priežiūra jau ligoniui tampa pačiam arba šeimos gydytojui. Nepatinka tokia pertvarkyta . Pinigų taupimas ligonio sveikatos sąskaita yra blogai
  • **** :
    Putinas kaltas!
  • Ukmergiškė :
    ne visi sprendimai, susiję su Ukmergės ligonine, gėrį atnešė Ukmergiškiams. Didžiausia klaida buvo uždaryti Ukmergės akušerijos skyrių. Tiek investavo, modernizavo.. ir bam-uždarė.. dėl to, kad skaičiuojamaisiaos metais mol per mažas skaičius moterų čia pagimdė pagal kažkokio individo iš lempos sugalvotą skaitmenį??? Verslininkai paskaičiavo, apsimoka ar neapsimoka, ir dabar visos tokio gana nemažo rajono gimdyvės turi grūstis gimdyti svetimuosna kraštuosna??? O iki tol ir iš Širvintų pas mus gimdyti važiuodavo ir iš kt. rajonų, nes tikrai kokybiškas paslaugas Moterys čia gaudavo. (Pati esu viena iš jų). Tikrai nemanau, kad nors viena gimdyvė džkaugėsi sąrėmiams prasidėjus, ar kai kurios net vandenims jau bėgant, kad kaži kur reikia grūstis.. o nulėmė skyriaus uždarymą tūpa trumpalaikė statistika.. Džiaugiuosi atnaujintu chirurgijos skyriumi. Tačiau dėl uždaryto akušerijos skyriaus Verkti norisi po šiai dienai..
  • Pilietiškas pilietis :
    Šis žmogus turi būti kalėjime, po visų tokių "pandemiju" valdymu, ant juo sąžinės tūkstančiai mirčių, o kiek dar liko sužalotų iki dabar.

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas