Jaunimo nuomone, pasodintos obelaitės visus džiugintų nuo pavasario iki žiemos. Projekto rengėjų nuotr.

Aktualijos, Naujausi

Gyventojų balsai lėmė – Ukmergėje bus Rojaus sodas

Kovo–balandžio mėnesiais ukmergiškiai buvo kviečiami balsuoti už bendruomenės iniciatyvų, skirtų gyvenamajai aplinkai kurti ir plėsti, projektų idėjas.

Iš viso gyventojai pasiūlė 11 idėjų. Jas vertino savivaldybės mero potvarkiu sudaryta konsultacinė darbo grupė. Balsavimui buvo pateiktos 9 iniciatyvos, iš jų daugiausia Ukmergės rajono gyventojų simpatijų pelnė projektinė idėja „Rojaus sodas“.

Rajono savivaldybės administracijos Informacinių technologijų ir viešųjų ryšių skyriaus vedėjo pavaduotoja Daiva Zimblienė papasakojo, kad šio projekto tikslas – Ukmergės mieste, savivaldybės administracijos rekomenduojame plote – 30-50 arų žemės sklype – pasodinti iki 200 vnt. kelių rūšių obelaičių ir taip sukurti Rojaus sodą – spalvingą, kvapnią, patrauklią vietą jaunimui ir visų kitų amžiaus grupių ukmergiškiams bei miesto svečiams. Sode atsirastų ir 2 betoniniai suoliukai bei 4 lauko hamakai su konstrukcijomis. Preliminari šio projekto sąmata – apie 30 620 Eur.

Už tai, kad būtų įgyvendinta būtent ši, pačių gyventojų pateikta iniciatyva, balsavo 305 rajono gyventojai (rezultatas po patikrinimo pagal tvarkos aprašo nuostatas).

Beveik mėnesį trukusiame balsavime iš viso buvo gauti 1 033 ukmergiškių balsai (rezultatai po patikrinimo pagal tvarkos aprašo nuostatas).

Suskaičiavus balsavimo rezultatus antroje vietoje su 169 balsais atsidūrė idėja „Buvusio stadiono Šešuolių miestelyje rekonstrukcija“, o trečioje – idėja „Ukmergės Gėlių rajono laisvosios erdvės įrengimas“, surinkusi 118 balsų. Ketvirtoji vieta (115 balsų) atiteko idėjai „Šventupės aktyvių pramogų erdvė“, penktoji (114 balsų) – „Vis dar norim žaist krepšinį“, šeštoji (97 balsai) – „Saugok gamtą ir sveikatą“, septintoji (43 balsai) – „Pažintinis takas: Laičių kaimo istoriniais keliais“, aštuntoji (38 balsai) – „Šlapių šunų aikštelė“, devintoji (34 balsai) – „Atminimo ženklo, dėl kolektyvizacijos išnykusiems Dainavos krašto kaimams atminti, įrengimas“.

Daugiausiai gyventojų balsų gavusį projektą, kai jis bus patvirtintas Ukmergės rajono savivaldybės tarybos sprendimu gegužės mėnesį, įgyvendins savivaldybės administracija. Idėjos įgyvendinimas bus 100 proc. finansuojamas savivaldybės biudžeto, kuriame šiais metais projekto įgyvendinimui numatyta skirti 40 tūkst. eurų, lėšomis.

Šiemet Ukmergės rajono savivaldybė jau ketvirtąjį kartą buvo paskelbusi bendruomenės iniciatyvų dėl viešųjų erdvių, įvairių laisvalaikio ar infrastruktūros elementų sukūrimo ir įgyvendinimo projektų idėjų atrankos konkursą.

Šįkart pirmą kartą vadinamojo dalyvaujamojo biudžeto būdu bus „nupirkta“ Ukmergės miesto gyventojų pasiūlyta idėja. Iki tol buvo įgyvendinti 3 projektai kaimiškose vietovėse: 2021 metais – Šventupės bendruomenės projektas „Nauja krepšinio aikštelės danga“, 2022-aisiais – Žemaitkiemio miestelio bendruomenės projektas „Buvusios mokyklos stadionas – ir kasdienybei, ir šventei“, o 2023-iais – „Paplūdimio tinklinio aikštelės įrengimas Mūšios tvenkinio pakrantėje“.

„G. ž.“ inform.

Palikite komentarą apie straipsnį

  • Ukmergiskiui :
    Niekada niekas nebalsuos, tik reikalaus grynu ...uz gatviu tvarkyma. Kaip reikalauja dabar uz auto aiksteliu irengyma, saligatviu, asfaltavima, greideriavima ir t.t. PVZ. //www.gzeme.lt/2024/02/13/del-kelio-i-garazus-tvarkymo-organizuos-susitikima/ Nenubaudziami! Nera ISTATYMO ( tarybos sprendimai negalioja) keidzianti prisideti prie valst.turto.
  • Ukmergiškis :
    Kada balsavimai dėl gatvių tvarkymo?
  • Daiva :
    Gera žiūrėti kaip tvarkomi parkai,smagu, tik liūdna kad prie jų privažiuoti negali dėl baisių gatvių. Kodėl visą laiką pradedame nuo kito galo?
  • Karolina :
    Oho, net du suoliukai :) kur bus galima pamatyti visas ataskaitas, kur mūsų pinigai nuėjo?
  • Suvokit :
    Pinigu plovimas- pagrindinis tikslas, siekis, uzdavinis!
  • Nu :
    durnių laivas, ne piliakalnius lipdykit, rojaus sodus sodinkit, o gatves sutvarkykit...
  • Ona :
    Geras dalykas ,rojaus sodai,bomžai turės kur ilsėtis
  • hhh :
    [pfil antakalnio gatve...kazkoks rojaus sodas reikalingesnis. nors esu gyventojas,bet pirma kart girdziu! sutvarkykite jau esamus skverus,parkus...
  • sprendimas :
    super
  • Kas tie :
    gyventojai? savivaldybes darbuotojai? siknalaiziai?
  • zero :
    Pragaro keliais-į Rojaus sodus
  • toje :
    kur turejo buti miniatiuru parkas
  • Kurioje :
    Vietoje?

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas