Aktualijos, Naujausi

Buvusią kolegę pakeitė opozicijos lyderis

Rajono Savivaldybės tarybos sprendimu pakoreguota Antikorupcijos komisijos ir Savivaldybės kolegijos sudėtis. Vietoj anksčiau deleguotų pareigų atsisakiusios Agnės Balčiūnienės, kuri rajono Taryboje nutarė dirbti savarankiškai, nepriklausydama jokiai frakcijai ar politinei bendruomenei, įrašytas Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos deleguotas atstovas, Savivaldybės tarybos opozicijos lyderis Giedrius Auglys.

Vietos savivaldos įstatymas numato, kad savivaldybės taryba savo įgaliojimų laikui sudaro Antikorupcijos komisiją. Ši komisija formuojama laikantis proporcinio savivaldybės tarybos daugumos ir mažumos atstovavimo principo. Antikorupcijos komisijos pirmininką iš šios komisijos narių deleguoja savivaldybės tarybos opozicija raštu, pasirašytu daugiau kaip pusės visų savivaldybės tarybos opozicijos narių ir viešai įteiktu savivaldybės tarybos posėdžio pirmininkui.

Praėjusią savaitę vykusiame Savivaldybės tarybos posėdyje Antikorupcijos komisijos pirmininku patvirtintas G. Auglys, kuris taip pat vadovauja ir Etikos komisijai.

Antikorupcijos komisijai taip pat priklauso: pirmininko pavaduotoja Angelė Jokubynienė, Darbo partijos frakcijos deleguota atstovė; Rimas Jurgilaitis, rajono savivaldybės administracijos Teisės ir personalo skyriaus vedėjas; Kazys Grybauskas, Lietuvos socialdemokratų partijos frakcijos deleguotas atstovas; Valdas Kersnauskas, Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ frakcijos deleguotas atstovas; Algirdas Kopūstas, Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos frakcijos deleguotas atstovas; Donatas Miezenas, Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ frakcijos deleguotas atstovas.

Antikorupcijos komisijos uždaviniai yra kontroliuoti, kad savivaldybės administracijoje, savivaldybės valdomose įmonėse, biudžetinėse ir viešosiose įstaigose, kurių savininkė arba dalininkė yra savivaldybė, arba kurios įstatymų nustatyta tvarka savivaldybės perduotą turtą valdo, naudoja ir juo disponuoja patikėjimo teise, būtų vykdomi korupcijos prevenciją reglamentuojančių teisės aktų reikalavimai. Taip pat ši komisija teikia pasiūlymus savivaldybės tarybai dėl savivaldybės administracijos, savivaldybės įmonių/įstaigų vidaus teisės aktų priėmimo ir tobulinimo, siekiant sumažinti korupcijos pasireiškimo tikimybę, skatina visuomenės nepakantumą korupcijos apraiškoms ir pan.

Vadovaujantis Vietos savivaldos įstatymu, savivaldybės tarybos įgaliojimų laikui iš mero, vicemerų, savivaldybės administracijos direktoriaus, savivaldybės tarybos komitetų pirmininkų, Etikos komisijos pirmininko, Antikorupcijos komisijos pirmininko ir opozicijos lyderio savivaldybės tarybos sprendimu sudaroma savivaldybės kolegija.

Kadangi Tarybos narė A. Balčiūnienė pateikė prašymą dėl atleidimo iš Antikorupcijos komisijos pirmininkės pareigų, praėjusią savaitę vykusiame Savivaldybės tarybos posėdyje pakeista anksčiau sudarytos Savivaldybės kolegijos sudėtis. Opozicija – Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcija – į ją delegavo Antikorupcijos komisijos pirmininku patvirtinto G. Auglio kandidatūrą.

Savivaldybės kolegijai taip pat priklauso: Indrė Kižienė, Savivaldybės tarybos Švietimo, kultūros, sporto ir jaunimo reikalų komiteto pirmininkė; Vidmantas Krikštaponis, Kaimo ir aplinkosaugos komiteto pirmininkas; Valdas Raugalas, Biudžeto ir ekonominės plėtros komiteto pirmininkas; Justas Šakalys, Sveikatos ir socialinių reikalų komiteto pirmininkas; Arnoldas Vilčinskas, Savivaldybės ūkio komiteto pirmininkas; Kęstutis Zinkevičius, Kontrolės komiteto pirmininkas; Inga Pračkailė, savivaldybės administracijos direktorė; Eugenijus Kuodelis, vicemeras; Darius Varnas, rajono savivaldybės meras.

Kolegija yra savivaldybės tarybos patariamasis organas, jos posėdžiams pirmininkauja meras.

Kolegija analizuoja savivaldybės teritorijoje esančių valstybės institucijų padalinių veiklą, teikia siūlymus savivaldybės tarybai dėl šių padalinių veiklos gerinimo ir jų vadovų išklausymo. Taip pat svarsto ir teikia siūlymus dėl savivaldybės strateginio planavimo dokumentų rengimo, numato mero ir savivaldybės tarybos narių kvalifikacijos tobulinimo prioritetus; svarsto klausimus dėl mero politinio (asmeninio) pasitikėjimo valstybės tarnautojų pareigybių skaičiaus nustatymo; svarsto savivaldybės įstaigų metinių ataskaitų ir savivaldybės valdomų įmonių metinių finansinių ataskaitų rinkinius, metinius pranešimus ir (arba) veiklos ataskaitas; teikia pasiūlymus dėl savivaldybės tarybos posėdžių darbotvarkių papildymo; teikia savivaldybės tarybos sprendimų projektus; svarsto savivaldybei užsienyje atstovaujančių oficialių delegacijų sudėtį, išklauso informaciją apie vizitų rezultatus. Kolegija gali svarstyti ir kitus klausimus, kurie pagal kompetenciją nėra priskirti kitoms savivaldybės institucijoms.

„G. ž.“ inform.

Palikite komentarą apie straipsnį

  • Tam su laisve zodzio :
    tiki mokslu ir LRT?
  • Vagiu laisve :
    Duokit grynu! Zmones prisidekit grynais!
  • Žodžio laisvė :
    Liūdna, kai naujienų portalo administratorė nesupranta, kad komentarų rašinėjimas gatvės žargonu ir su tokia pagieža yra nesuderinami su visuomenės informavimo priemonės redaktoriaus darbu. Tai jei skaitote, kad čia viskas normalu rašykit straipsnius savam portale :"nepraleidai progos liztelti? Vaikzudziui dekoji ... ar toj begsi grynus rinkti is gyventoju"," čia grybauji", "pohui" ir tt. Na pabandykit, o gal kaip tik ženkliai išaugs portalo lankomumas .
  • Diagnoze :
    Pilnatis ar vaistai dar neisgerti? Suskaiciuok tu man komentatorius ... sugebek tu man. Gal KGB dirbi ar VSD?
  • Mes už demokratiją :
    Taip tikrai, Giedre, pas mus Lietuvoje demokratija ir žodžio laisvė, kuo visi labai ir džiaugiamės. Tai juk prašom, tamsta, rašykite savo nuomonę, niekas to nedraudžia, tik žinoma reikia neperžengti įstatymų numatytų ribų. Kalba yra apie tai , ar etiška po vienu straipsniu vienam žmogui parašyti bent 20 komentarų pasirašant visais skirtingais vardais. Tai pasirašykit savo vardu ir visiems bus aišku, kad komentarus parašė vienas vienintėlis žmogus., atitinkamai skaitytojai ir vertins kaip vieno žmogaus nuomonę. Arba dar visiems būtų aiškiau, jei sudėtumėt visus 20 komentarų į vieną straipsnį ir patalpintumėt savo portale, tai būtų pats puikiausias demokratijos ir žodžio laisvės pavyzdys.
  • O.k. :
    Pas mus demokratija, zodzio laisve! O kai kam tai nepatinka ... diktatura ne uz kalnu... Greit komendanto valanda iteisins... Svastika toj nesiot pradesit ... hitleri garbinsit vel su tokia valdzia! Bijosit ( vel) vienas kito.
  • Ukmergiečių žiniai :
    Na labai liūdnai atrodo kai visus bene 20 komentarų parašo tas pats žmogus skirtingais vardais.. Susidaro įspūdis , kad komentuoja daugybė žmonių, tačiau tai daro tik vienas vienintėlis žmogus. Dar liūdniau, kai šiuos pykčio ir pagiežos persunktus komentarus rašo kito naujienų portalo administratorius, prisitatinėjantis vis kitais vardais.. Tai jei taip norisi stipriai pasireikšti rašykit panašaus turinio straipsnius, ar komentarus savam portale, arba pasirašykit savo tikruoju vardu , taip tikrai būtų sąžiningiau.
  • VSD :
    👍
  • Litxuinia :
    POHUI
  • Naivuolis dar vienas :
    Tik klausimas kiek tu vaiku buvo jo gyvenime ... seimose bendrai sudejus ... ⚰️⚰️⚰️
  • Ka tu :
    Cia grybauji? Kokiam vaikzudziui? Is kokios palatos ponas atsiradai… ? Is kur jus tokie abugeliai lendat….
  • Tam pilna :
    Nepraleidai progos liztelti? Vaikzudziui dekoji ... ar toj begsi grynus rinkti is gyventoju? ismusinesi pinigus, nes meras taip liepe? Greit ikurs komendaturas, galesi isidarbinti! Jis statitinis- atsimink, marionete. Tesia savo bosu darbus, jei ka.
  • Pilna :
    Pensininkų,net pikta. Išmesti visus vienas po kito! Nieko nesupranta,sovietinio mąstymo… sėdi ir tiek. Prilipę prie šiltos kėdutės. Kompą bent mokat įsijungti? Zoomą? Vienas gudruolis sostinėje vaikšto prisijungęs posėdyje… juokdariai jūs. Todėl ir stovi Ukmergė metai iš metų be jokių pokyčių… dabar bent kažkas gero vyksta,ačiū merui D.V. ,žmogus ir tai nebespėja, kiek užleistų darbų jam palikta praeitų “merų”…
  • Patiko :
    Fb karys! Haha! Riteris tikras! Drąsą rodydavo begalinę,kiek pamenu… mėto iš grupės… valdžią turbūt jautė,hahaha!!! Sukursim kitą,be tokių cirkininkų,ir bus prioritetas NR1. Ukmergės porblemos ir gėdos,su foto ir video! Pvz keliai,griuvenos visokios,ir ką ,kur tvarkyti reikia,ir reklamą užsakysim kad matytų kiti miestai kaip pas mus “gražu” !!!
  • **** :
    Kiek dar tokiu pat sedi savivaldybeje, ane astule? Tinkama gi, milijonai plaukia kam tai i kisene. Parasai sudeti. Sedi pensininkes ( patogios)- amzinos. Visiems rupi kaip biudzeto pinigus isplauti zmoniu saskaita, o paraseliai tokiu, kad psichiatras- narkologas visada pazyma duos ...
  • FB karys :
    FB karys!!!!😁😁😁😁 labai taikliai. NULIS
  • Ok :
    0 i 0 pakeite. FB karys. Greit situacija turetu pasikeisti... //youtu.be/vhSYVajgTyY?si=l6FOEWfFHwRG9m-w
  • Išmesti :
    Iš savivaldos. Gydytis gal reikėtų alkoholizmą,nes nebejuokai jau… ką ji supranta? Ką ji sugeba? Ką nuveikė Ukmergės labui? Pavardinkit prašau,kodėl ji verta ten sėdėti?! Agnė. Matomai be didesnio viešumo pokyčių nebus Ukmergėje. Žurnalistai rimtesni padės… “Siena” ,Skirmantas Malinauskas,Dargis… ir tt. Tik kolkas tyngiu/im užsiimti,bet matau,kad teks… sulauksit svečių su kameromis netikėtai… iki pasimatymo!
  • I savivaldybe :
    Buvo planas ilysti nuo FB grupes sukurimo pradzios… G.A. Saunuolis! Pamenu net komentarus trynei apie Agnyte,ir is grupes metei zmones… irodymu neturiu gaila,gal kada prireiktu…
  • ne bajeris :
    Ukmergės anekdotas: geras asfaltas ant kelio neguli. Pritariate?🤭. Matyt tik aš vazineju, valdžia senai skraido kad nemato
  • b :
    Nereikia Darba parcijai putotis, nereikia. Ten tie visi iš Urdomos arba Kaliningrado. Pamagi, pamagi
  • TARYBA :
    Kolege ... ten ka visi tokie?
  • geras :
    po tokiu bajeriu atleidžia, o čia pasiprašė....Ukmergė cia
  • GEDA :
    O kas ja rinko, kaip nepriklausoma kandidata?
  • Ukmergiškė :
    "Agnė Balčiūnienė rajono Taryboje nutarė dirbti savarankiškai, nepriklausydama jokiai frakcijai ar politinei bendruomenei" 🤣 Įdomu, jei aš priimsiu analogišką nutarimą ir ateisiu į Tarybą, ar man kas algą mokės?? 😂 Gėdos nepridaryčiau - svaigalų nevartoju 😉
  • **** :
    O partijos vadovybe sutikima-pritarima dave? partijos rinkimu pinigai ir balsai, ne jos asmeniniai, kad ji cia pareiskimais metitusi! Papuole i taryba tik pagal sarasa, kaip partijos pirmininke, kitaip( vienmandate) ji balsu nesurinktu ir i taryba nepapultu! Ilgai mes ja islaikisim?

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas