Aktualijos, Naujausi

Dėl Vilniaus gatvėje esančio pastato nepriežiūros pradėta teisena

„Šis apleistas pastatas traukia ne tik asocialius asmenis, bet tapo ir paauglių, jaunimo agresijos vieta. Konstitucija skelbia, kad privati nuosavybė yra neliečiama – visa atsakomybė už jo saugumą ir likimą gula ant savininkų pečių. Deja, visi mūsų raginimai, prašymai – kaip į sieną. Manau, kad reikia rimtai pagalvoti apie efektyvesnes priemones, kurių dėka verslininkams laikyti griuvėsius būtų nenaudinga, kad jiems atsirastų noras kuo greičiau tokiais pastatais atsikratyti arba juos sutvarkyti. Darysime viską, kad minėtas pastatas nekeltų grėsmės gyventojų saugumui“, – sakė rajono savivaldybės meras Darius Varnas apie Vilniaus gatvės 85-uoju numeriu pažymėtą apleistą ir neprižiūrimą pastatą.

Šią vasarą bus ketveri metai, kai buvusios Šeštos vidurinės mokyklos (dabar – „Šilo“ progimnazija) pradinių klasių korpusas tapo privačia nuosavybe ir naujieji šeimininkai jį paliko likimo valiai.

Nenaudojamas, nesaugomas ir niokojamas daugiau nei 2,8 tūkst. kv. m ploto statinys laikui bėgant pavirto apleistu pastatu-vaiduokliu ir tapo Pivonijos mikrorajono piktžaizde. Pastato langai iškulti, durys atviros, aplink pastatą mėtosi išdaužtų langų stiklai, dalis stiklų kabo langų rėmuose ir esant vėjui iš didelio aukščio krenta žemyn, tuo sukeldami realų pavojų šalia pastato esančių asmenų gyvybei. Į statinio vidų laisvai patenkantys paaugliai daro teisės pažeidimus, vaikšto stogais, sukelia gaisrus. Šiame pastate gaisrai buvo gesinami tris kartus (2021 m. spalį, 2022 m. spalį ir 2023 gegužę).

Dėl išvardintų aplinkybių minėtas statinys yra įtrauktas į 2024 m. Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Ukmergės rajono policijos komisariato prižiūrimos teritorijos situacijų prevencijos priemonių įgyvendinimo planą, kuriuo Ukmergės rajono savivaldybės administracijai pavesta imtis veiksmų, kad šis apleistas pastatas būtų sutvarkytas.

Savivaldybė šio pastato savininkams yra išsiuntusi kelis raginimus su prašymu kuo skubiau apriboti patekimą į pastatą.

Pastato savininkams nesiėmus jokių veiksmų, rajono savivaldybės administracijos Viešosios tvarkos ir aplinkosaugos skyriuje pradėta administracinio nusižengimo teisena (ANT) pagal Lietuvos Respublikos administracinių nusižengimų kodekso 360 straipsnio 5 dalį, 366 straipsnio 1 dalį, už prievolių, numatytų Lietuvos Respublikos Statybos įstatymo 48 straipsnio 6 dalyje ir Ukmergės miesto ir kitų gyvenamųjų vietovių tvarkymo ir švaros taisyklių 76, 76.2 punktuose, nevykdymą.

ANT pradėta dėl to, kad pastatas yra neprižiūrimas, nenaudojamas ir apleistas, jo būklė bloga, kelianti pavojų patekusių į pastatą ir (ar) arti jo esančių žmonių sveikatai ir gyvybei, o statinio naudotojas ir (ar) statinio techninis prižiūrėtojas nesiima jokių priemonių žmonėms apsaugoti.

Šiuo metu tyrimas dar tebevyksta.

Rajono savivaldybės administracijos Informacinių technologijų ir viešųjų ryšių skyriaus informacija

Dainiaus VYTO nuotr.

Palikite komentarą apie straipsnį

  • vr :
    senai laikas
  • Ukmerges valdzia :
    Prie kv.namo senamiesti prieini ir pradedi teisena! Cirkas be pinigu ... Gera valdzia issirinko ukmergiskiai ... Cia ne Sirvintos ar Kedainiai, Jonava. Greit metro paleis per tilta ... ar nemokama transporta!
  • //// :
    Jie turi svarbesniu darbu, kokios teisenos? Grynu reikia, privalot prisideti visi prie visko ir tik grynais! Tik gryni gali isgelbeti savivaldybe ir miesta!!!
  • Algimantas :
    Labai keista atrodo ukmergeja reiktu daugiau teisenos pradeti del visu ukmerges gatviu netvarkymo taip pat centre esanciu dauk apleistu pasvyriusiu pastatu gedimino gatves sandeliuku kurie natihigieniski bet savivaldybes atstovai jokiu teisenu neprade labai keista situacija zinau kad savininkai kreipesi i policija del glibos namu gyventoju kurie kelia gresmes aplinkininiams 🤣 zodziu labai keista situacija🤭

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas