I. Gureckienė ir J. Gelumbauskas.

Aktualijos, Naujausi

Prokurorai atsiveria visuomenei – susitiko su Ukmergės bendruomenės atstovais

Daiva ZIMBLIENĖ

Rajono savivaldybės administracijos Informacinių technologijų ir viešųjų ryšių skyriaus vedėjo pavaduotoja

 

Ukmergės rajono savivaldybės vadovai, mokytojai, pagalbos mokiniui specialistai, socialiniai darbuotojai, visuomenės sveikatos specialistai ir kt. atstovai turėjo retą galimybę susitikti su teismams teisingumą padedančiais vykdyti prokurorais, iš pirmų lūpų sužinoti apie prokuratūros veiklą ir jos prioritetus. Taip pat susitikimo metu kalbėta ir nūdienos aktualia tema – apie nepilnamečius ir jų nusikalstamumą (narkotinių medžiagų plitimą, patyčias, nepilnamečio atvaizdo apsaugą ir kt.).

Su Ukmergės rajono bendruomenės atstovais savivaldybėje bendravo Lietuvos Respublikos prokuratūros generalinės prokurorės pavaduotojas Saulius Verseckas, Vilniaus apylinkės prokuratūros vyriausiasis prokuroras Julius Gelumbauskas ir šios prokuratūros prokurorė Ingrida Gureckienė. Beje, tiek J. Gelumbauskas, tiek I. Gureckienė yra kilę iš Ukmergės.

S. Verseckas.

Ukmergės rajono savivaldybė – pirmoji iš penkių šalies savivaldybių, kurias šiais metais planuoja aplankyti prokuratūros atstovai. Susitikimai numatyti vykdant Europos ekonominės erdvės finansinio mechanizmo finansuojamą projektą „Modernios ir atviros prokuratūros kūrimas Lietuvos Respublikoje“.

„Tai neformalus susitikimas, orientuojamės į mažesnius miestus ir jų bendruomenes. Apie prokurorus daug kas yra girdėję, matę juos per televiziją, tačiau proga su jais pasimatyti gyvai pasitaiko retai. Prokuratūra gal yra ir uždara organizacija, nes dirbame su nusikaltimais, kurių tyrimas nėra viešas procesas. Dažnai tik žurnalistų smalsumas išviešina mūsų darbą ir prieš savo valią tampame atviri visuomenei. Norime ir siekiame tapti kitokia organizacija Lietuvoje – ir modernesne, ir atviresne, pakeisti savo įvaizdį, kad neatrodytume mistine organizacija.

Minėtas projektas orientuotas ne tik į prokuratūros darbuotojus, teisėjus, policijos pareigūnus, bet ir į visuomenę. Mums svarbu, kaip visuomenė mus mato ir vertina, kaip mus pažįsta. Projektas vykdomas ketvirtus metus, jo rėmuose įvykdėme jau daug veiklų, tačiau daugiausiai jos buvo specializuotos ir nukreiptos į prokuratūros veiklą – aiškinomės jos trūkumus, ieškojome būdų, kaip pagerinti visus procesus ir kt.“, – teigė S. Verseckas.

AUTORĖS nuotraukos

Palikite komentarą apie straipsnį

  • /// :
    SITA PIRMA PAKEIS. Kol tevialis gyvas dar laiko ...
  • last :
    Kada nors juos pakeis dirbtinis intelektas, informacines sistemos.
  • Jurgita :
    Narkotikų ieškoti važiuoja policijos potruliai.Kol prokuratūrą pasiekia bylos užtrunka.Dažnai prokuroro bylos nepasiekia

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas