Konkurso dalyviai ir organizatoriai.

Jaunimas

Konkurse „Aš ir policija“ varžėsi 11 komandų

Asta KROGERTIENĖ

Vilniaus apskrities VPK Komunikacijos poskyrio specialistė

Ukmergės rajono policijos komisariate vyko rajono mokinių teisinių žinių konkursas „Aš ir policija“. Tai daugiau nei 20 metų vykusio konkurso tąsa. Šio renginio tikslas – ugdyti mokinių teisinį sąmoningumą, supratimą, vykdyti ankstyvąją teisės pažeidimų, narkomanijos, smurto prevenciją, suteikti jaunimui žinių kuriant saugią aplinką, skatinti mokinių, mokytojų ir teisinių institucijų bendradarbiavimą.

Pirmajame rajoniniame etape „Protų mūšis“ dalyvavo 11 komandų: Antano Smetonos, Jono Basanavičiaus, Taujėnų ir Želvos gimnazijų, Ukmergės technologijų ir verslo mokyklos, „Šilo“ ir Senamiesčio progimnazijų, Užupio, Siesikų ir Dukstynos pagrindinių mokyklų bei jaunųjų policijos rėmėjų.

Konkursas vyko virtualioje aplinkoje „Kahoot“, komandoms teko atsakyti į 50 klausimų. Tiksliausiai ir greičiausiai atsakė ir pirmą vietą iškovojo jaunųjų policijos rėmėjų komanda. Antrą vietą užėmė gimnazistai iš Želvos, o trečią – Antano Smetonos gimnazijos komanda.

Visi dalyviai buvo apdovanoti padėkomis ir saldžiais prizais, o pirmos, antros ir trečios vietos laimėtojai – dovanomis. „Aš ir policija“ pirmo etapo statulėlė įteikta jauniesiems policijos rėmėjams, jų laukia ir kelionė į kitą etapą, kuris vyks balandžio mėnesį Kaune, „Pabėgimo kambaryje“.

AUTORĖS nuotr.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas