Asociatyvi nuotrauka.

Įvairūs

Vandens siurblių tipai

Vandens siurbliai gali būti be galo įvairūs, todėl nenuostabu, kad pasirinkti tinkamą variantą kartais yra itin sudėtinga. Kiekvienas iš jų turi savo paskirtį ir pasižymi tam tikrais privalumais bei trūkumais. Taigi, trumpai aptarkime egzistuojančius vandens siurblių tipus.

Giluminiai vandens siurbliai

Giluminiai vandens siurbliai gali būti skirti gręžiniams arba šuliniams. Abu variantai kiek skiriasi, todėl svarbu atsakingai pasirinkti Jums tinkamą. Pavyzdžiui, siurbliai šuliniams yra atsparesni smėlio priemaišoms. Tuo tarpu, gręžiniams skirti variantai pumpuodami vandenį sukuria sūkurius, kurių dėka aušinamas pats įrenginys. Šie siurbliai taip pat gali būti naudojami baseinams valyti. Jie pasižymi dideliu gręžimo gyliu ir optimaliu našumu.

Fekaliniai vandens siurbliai

Fekaliniai vandens siurbliai yra skirti atvejams, kai reikia pumpuoti stipriai užterštą vandenį, pavyzdžiui, kanalizacijos šuliniuose. Šie taip pat turi specialų smulkintuvą, kuris padeda išvengti užsikimšimo. Fekalinių vandens siurblių pritaikymo galimybės yra ganėtinai plačios. Jie praverčia fermose, pramonėje ar žemės ūkyje.

Drenažiniai siurbliai

Siurblį drenažui geriausia įsigyti tuomet, kai norite išsiurbti vandenį iš užpiltų patalpų. Kita vertus, su šiuo įrenginiu taip pat galima pumpuoti vandenį iš baseino. Be to, drenažiniai siurbliai dažnai pritaikomi buityje ir ūkyje. Jie itin tinka kaip daržo laistymo priemonė, jeigu netoliese yra tvenkinys. Drenažiniai siurbliai taip pat įprastai pasižymi kiek mažesne kaina.

Hidroforo siurbliai

Šie siurbliai gali būti skirstomi į dvi rūšis – vandens siurbliai su hidroforu arba vandens siurbliai hidroforui. Pirmasis variantas dažniausiai naudojamas sodo bendrijose, kai reikia tiekti vandenį iš šulinių. Kita vertus, šis taip pat praverčia tuomet, kai norima užtikrinti buitinių elektros prietaisų veikimą. Tuo tarpu, antrasis variantas yra montuojamas prie atitinkamos talpos hidroforo.

Nuotekų ir cirkuliaciniai siurbliai

Nuotekų siurbliai labiausiai praverčia nuosavų namų savininkams. Kodėl? Jie itin tinka susikaupusių buitinių arba lietaus nuotekų pašalinimui. Tuo tarpu, cirkuliacinius siurblius galima montuoti prie saulės kolektorių arba katilinėse. Jie itin tinka šildymo ir kondicionavimo sistemoms.

Taigi, kaip galite matyti, skirtingų variantų gausu. Belieka pasirinkti labiausiai Jums tinkamą.

Reklama

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas