Asociatyvi nuotrauka.

Aktualijos, Naujausi

Numatytos priemonės saugumo didinimui

Asta KROGERTIENĖ

Vilniaus apskrities VPK Komunikacijos poskyrio specialistė

 

Ukmergės rajono policijos komisariato pareigūnai parengė 2024 m. situacijų prevencijos planą, kuris orientuotas į saugios aplinkos sukūrimą mieste ir rajone.

Rengdami šį planą pareigūnai analizavo 2023 metais registruotus pranešimus, ikiteisminius tyrimus bei gyventojų apklausos rezultatus, organizavo susitikimus su aktyviais rajono ir miesto gyventojais.

Buvo identifikuotos vyraujančios problemos, kurios įtrauktos į planą, bei numatytos priemonės galimų teisės pažeidimų užkardymui. Situacijų prevencijos priemonių planą rajono Policijos komisariatas įgyvendins kartu su Ukmergės rajono savivaldybės administracija bei kitais socialiniais partneriais.

Situacijų prevencijos plane numatytos įvairios priemonės, orientuotos į teisės pažeidimus ir nusikaltimus, keliančius gyventojams susirūpinimą ir mažinančius saugumo jausmą.

Numatyta daugiau dėmesio skirti šiems pažeidimams:

– Jaunimo daromiems teisės pažeidimams: alkoholinių gėrimų vartojimas viešoje vietoje bei tabako gaminių, galimai psichoaktyvių medžiagų vartojimas ar turėjimas, pasirodymas neblaiviems viešoje vietoje, šiukšlinimas, triukšmavimas, necenzūrinių žodžių vartojimas, svetimo turto gadinimas. Šie pažeidimai dažniausiai buvo identifikuoti gyventojų, nurodant Ukmergės miesto miniatiūrų parką, esanatį Antano Smetonos gatvėje, ir Algirdų aikštę, esančią Dainavos kaime. Taip pat bus atkreiptas dėmesys į miesto gimnazijų prieigas.

– Kelių eismo taisyklių pažeidimai, t. y. kelio ženklų, žmonių vežimo reikalavimų nesilaikymas, naudojimasis mobiliuoju telefonu vairuojant transporto priemonę, nesinaudojimas saugos diržais ir kiti, dažniausiai fiksuojami Kauno ir Žiedo gatvėse.

– Įvairūs viešosios tvarkos pažeidimai, nusikaltimai asmeniui, turtiniai nusikaltimai, smurto artimoje aplinkoje nusikaltimai dažniausiai buvo fiksuoti Ukmergės daugiabučiuose Žiedo g. 3 ir 5 B, Vytauto g. 103 ir Vilniaus g. 87.

2024 metais bus vykdomos tikslinės policinės priemonės, prevencinės informacijos viešinimas, siekiant didinti gyventojų sąmoningumą bei įtraukti juos į saugios aplinkos kūrimą.

Apie plano įgyvendinimą ir pasiektus rezultatus gyventojai bus informuojami visus metus.

Palikite komentarą apie straipsnį

  • **** :
    //youtu.be/2ilKgNGEfjE?si=n7068Mhmny4h7ytq
  • Cirkas :
    Daug kameru galimai imitacines,del vaizdo... naudos jokios. Zmomiu juokinimas veliau feisbuke prasant atpazinti vienus ar kitus azmenis. Bus kaip buve vistiek...
  • Popierius :
    Viskas tik ant popieriuas. Ukmetges policija tai svogeriu klanas Ir zmonos ir meiluzes dirba kartu. Tiesiog seimymine ranga :)
  • Xe :
    Kad net su Ukmergės "bomžais" negali susitvarkyti,kad nesikabinėtų prie žmonių,nekaulytų centų ir nevartotų alkoholio viešose vietose. Apie ką čia dar kalbėti.
  • //// :
    IR VEL? kiek kainuos mokesciu moketojams saugumo didinimas? vel naujas kameras pirksit visam miestui?

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas