Asociatyvi nuotrauka.

Sveikata

Chlorofilo papildai: ar jie tikrai padeda odai ir virškinimui?

Chlorofilas, dažnai vadinamas „augalų krauju“, yra žalioji pigmento medžiaga, esanti visuose žaliuose augaluose ir atsakinga už fotosintezės procesą. Nors jis yra būtinas augalų gyvybei, pastaraisiais metais chlorofilas tapo populiarus kaip maisto papildas, kuriam priskiriamos įvairios sveikatą gerinančios savybės. Šis straipsnis analizuoja mokslinius tyrimus ir nuomones apie chlorofilo papildų naudą odai ir virškinimo sistemai.

Chlorofilo papildų poveikis odai

Chlorofilo papildų vartojimo odai nauda yra susijusi su jo antioksidacinėmis ir uždegimą mažinančiomis savybėmis. Moksliniai tyrimai rodo, kad chlorofilas gali padėti mažinti odos uždegimą ir skatinti žaizdų gijimą. Be to, kai kurie tyrimai teigia, kad chlorofilas gali apsaugoti odą nuo ultravioletinių (UV) spindulių žalingo poveikio, taip potencialiai mažinant odos senėjimo procesus.

Svarbu pažymėti, kad dauguma tyrimų buvo atlikti su želės ar kremo pavidalo chlorofilu, o ne su vartojamais papildais. Taigi, nors yra įrodymų, kad išorinis chlorofilo naudojimas gali teigiamai paveikti odą, nėra pakankamai mokslinių įrodymų, patvirtinančių, kad chlorofilo papildai geriami gali pasiūlyti tas pačias odos sveikatos naudas.

Chlorofilo papildų poveikis virškinimo sistemai

Chlorofilo vartojimas virškinimo sistemai taip pat yra aktualus klausimas. Tradicinėje medicinoje chlorofilas buvo naudojamas kaip natūrali kvapo mažinimo priemonė, ypač siekiant sumažinti nemalonų burnos ar kūno kvapą. Kai kurie tyrimai teigia, kad chlorofilas gali padėti stabilizuoti virškinimo trakto mikroflorą ir palengvinti skrandžio ir žarnyno diskomfortą.

Tačiau, kaip ir odos priežiūros atveju, chlorofilo vartojimo virškinimo sistemai tyrimai yra riboti ir dažnai neatitinka griežtų mokslinių standartų. Dauguma teigiamų atsiliepimų apie chlorofilo papildų naudą virškinimui yra anekdotiniai ir nėra patvirtinti atitinkamais moksliniais tyrimais.

Svarstymai vartojant chlorofilo papildus

Prieš vartojant chlorofilo papildus, svarbu atkreipti dėmesį į keletą svarbių aspektų. Pirma, chlorofilas paprastai yra saugus, bet kaip ir bet kuri kita papildų forma, jis gali sukelti šalutinius poveikius ar sąveikauti su kitais vaistais. Antra, chlorofilo papildų kokybė ir koncentracija gali labai skirtis priklausomai nuo gamintojo, todėl vartotojams reikėtų atidžiai išnagrinėti produktus prieš juos įsigyjant.

Išvada

Nors chlorofilo papildai gali pasiūlyti tam tikrų potencialių naudų odai ir virškinimo sistemai, būtina atsižvelgti į tai, kad moksliniai įrodymai šiuo klausimu yra riboti. Kaip ir bet koks papildas, chlorofilas turėtų būti vartojamas atsakingai, o dėl jo naudojimo visada rekomenduojama pasitarti su sveikatos priežiūros specialistu. Galiausiai, svarbu pabrėžti, kad sveikatai gerinti visada pirmenybė turėtų būti teikiama subalansuotai mitybai, pakankamam vandens kiekiui ir reguliariai fizinei veiklai, o ne vien tik papildams. Daugiau informacijos apie chlorofilo papildus ir jų naudojimą galima rasti Divari.

Reklama

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas