Nuotr. Shutterstock

Įvairūs

Kada laikas atnaujinti šaldytuvą? 3 esminiai požymiai

Vienas iš svarbiausių buities prietaisų virtuvėje – šaldytuvas. Kiekvienas, įsigijęs kokybišką buitinę techniką, tikisi, kad šis tarnaus ilgai, tačiau nėra nieko amžino. Laikui bėgant gali atsirasti mechaniniai įbrėžimai ar įvairūs gedimai, įspėjantys apie naujo šaldytuvo paieškas. Šiame straipsnyje supažindinsime su 3 dažniausiai pasitaikančiais požymiais, todėl galėsite įsivertinti, ar jau laikas pirkti naują šaldytuvą.

  1. Per didelis kondensatas

Apie tai įspėja vandens lašai, kurie įprastai kaupiasi tiek ant išorinės, tiek ant vidinės šaldytuvo sienelės. Žinoma, įmontuojami šaldytuvai yra įstatyti į ūkinę spinta, todėl susikaupusių lašų išorėje gali nesimatyti. Visgi, jeigu turite laisvai pastatomą buitinę techniką ir pastebėjote besikaupiančius lašus išorėje, žinokite, kad įrenginio temperatūros nustatymai veikia netinkamai. Dėl to maistas gali pradėti greičiau gesti.

Lašai besikaupiantys ant vidinės šaldytuvo sienelės įspėja apie sutrikusią šaldytuvo aušinimo sistemą. Šiuo atveju specialistai pataria apžiūrėti durelių gumą, ar ši nėra nusidėvėjusi, drėgna, ar nėra ant jos pelėsio. Tinkamai apžiūrėję, išvalę ar pakeitę durelių gumas, sumažinsite vandens koncentrato kaupimąsi. Vis dėlto, jeigu situacija išliko tokia pati, reikalingas rimtas įrenginio remontas.

  1. Triukšmingas veikimas

Šiuolaikiniai šaldytuvai veikia itin tyliai, todėl dažniausiai sunku išgirsti ar pastebėti, kada jie įsijungia ir išsijungia. Visgi, dažnai atidarinėjant šaldytuvą ir ilgai laikant dureles atidarytas, įrenginiui tenka dirbti didesniu pajėgumu. Dėl to gali padidėti triukšmingumas, kuris gali įspėti apie net kelis gedimus, pavyzdžiui, sugedusį termostatą, ventiliatorių ar variklį. Šiuo atveju gedimui identifikuoti prireiks specialistų pagalbos.

  1. Formuojasi ledo sluoksnis

Šaldiklio pagrindinė funkcija – efektyviai užšaldyti produktus, tačiau per didelis ledo sluoksnis nėra įprastinė situacija. Tad jeigu didelis ledo sluoksnis trukdo išimti šaldytus produktus, patariama atitirpinti šaldiklį. Šiam atitirpus, reikia stebėti jo veikimą. Jeigu po kurio laiko ir vėl susikaupė ledo sluoksnis, reikėtų keisti šaldymo dėžę.

Visi aukščiau aptarti požymiai – dažniausiai pasitaikantys, tačiau nėra vieninteliai galimi gedimai. Taip pat gali būti juntamas nemalonus degėsių kvapas ar įkaitęs šaldytuvo paviršius. Pastebėjus bet kuriuos požymius, patariama kreiptis į specialistus ar įsigyti naują, stilingą šaldytuvą, kuris efektyviai atliks savo funkciją.

Reklama

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas