Lietuvos šaulių sąjungos Ukmergės Vyčio 1002-osios kuopos šauliai Vaižganto kapinėse, prie Lietuvos savanorių kapų.

Naujausi, Žmonės

Šauliai kviečia prisiminti ir pagerbti mūsų laisvės kovotojus

Lietuvos šaulių sąjunga, kaip ir kasmet, artėjant lapkričiui, kai visi lankome savo artimųjų kapus, inicijuoja akciją „Uždekime žvakelę ant laisvės kovotojo kapo“ ir kviečia prisidėti ne tik jaunuosius šaulius bei šaulius, bet ir kiekvieną šalies pilietį.

„Tradicijos yra emociškai labai stiprus dalykas ir jų privalome laikytis, ypač pagerbiant žuvusius ar mirusius savo kovos brolius ir seses, kurie kovojo už mūsų visų laisvę kaip kariai savanoriai, šauliai ar partizanai, – įsitikinęs Lietuvos šaulių sąjungos vadas plk. ltn. Linas Idzelis. – Reikia prisiminti ir pagerbti mūsų didvyrius, kurie sunkiai, daugeliu atveju beviltiškose situacijose, rado savyje drąsos, kovojo, nepabėgo ir neišdavė. Kokio stiprumo žmonės turėjo būti!“

Anot Lietuvos šaulių sąjungos vado, praeis dar keliolika metų ir žmonių, kurie gyvai prisimintų ir papasakotų to meto laisvės kovotojų žygdarbius ir priešo padarytas skriaudas, nebeliks: „Jau dabar mažai belikę buvusių partizanų, apie jų kovas mums primena tik likę paminklai, kryžiai žūties vietose, kai kur – atstatyti bunkeriai ar jų įdubos. Partizanai, kurių palaikus entuziastams pavyko atrasti, perlaidoti, ilsisi kapinėse, kaip ir priderėtų krikščionims, tad mūsų pareiga – nepamiršti jų.“

Jaunieji šauliai ir šauliai įvairiose Lietuvos vietose artėjant Visų Šventųjų dienai bei Vėlinėms tvarko partizanų, karių, šaulių, kovotojų už laisvę kapus, žūties vietas ar paminklų prieigas. Prie jų dažnai prisijungia ir bendraklasiai, draugai, šeimų nariai, kaimynai ar vietos bendruomenės, bendradarbiai. Šaulių inicijuojama akcija – labai patogi, nes kiekvienas žmogus gali pasirinkti sau tinkamą laiką ir vietą, kur galėtų sutvarkyti kapą ar atokiau pastatyto paminklo prieigas.

„Ne tik žvakelę uždekime. Sutvarkykime, krūmus iškirskime, lapus sugrėbkime ten, kur ilsisi laisvės kovotojai. Surenkime žygį partizanų takais, prisiminkime jų kovas, maldą sukalbėkime, galbūt likusius jų artimuosius aplankykime. Tai bus konkretus darbas Tėvynės labui. O svarbiausia – išlaikykime tą dvasią, tą ugnelę, su kuria jie gynė Tėvynę Lietuvą ir dėl jos paaukojo savo gyvybę. Be jų kovos ir pasiaukojimo šiandien nebūtų mūsų laisvės. Jų auka įpareigoja mus stovėti laisvės sargyboje iki paskutinio kraujo lašo“, – primena Lietuvos šaulių sąjungos vadas.

„G. ž.“ inform.

Dainiaus VYTO nuotr.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas