Asociatyvi nuotrauka.

Įvairūs

Kokios amžiaus grupės dažniausiai naudoja technologijas?

Įprasta manyti, kad modernias technologijas išmano ir jomis naudojasi tik „jaunimėlis“. Tačiau šiandien, daugelis su šiuo teiginiu nesutiktų. Iš tiesų, verta pripažinti, kad jauni žmonės įprastai greičiau susipažįsta ir perpranta inovatyvius įrenginius. Visgi „jaunimo“ sąvoka 21-ame amžiuje yra gerokai platesnė, o ir pačios technologijos vis stipriau orientuojamos į skirtingų amžiaus grupių poreikius. Sužinokite kokie įrenginiai yra populiariausi jūsų bendraamžių tarpe ir palyginkite savo technologinius įpročius.

20–30 metų: elektriniai paspirtukai ir kaitinamas tabakas

Gyvename laikais, kai išmanusis telefonas tapo kone privalomu įrenginiu ir nebėra išskirtinė „jaunimo“ kultūros dalis. Tačiau praktika rodo, jog jauni suaugusieji linkę drąsiau išbandyti rizikingesnės technologijas ir greitai integruoti jas į kasdienį gyvenimą.

Elektriniai paspirtukai yra viena mėgstamiausių jaunuolių transporto priemonių, nepaisant dažnai kylančių nemalonių incidentų kelyje. Atsižvelgiant į tai, kad minėtoje amžiaus kategorijoje žmonės mažiau linkę prisiimti finansinius įsipareigojimus nuosavoms transporto priemonėms ar būstui, elektrinių paspirtukų populiarumas visai nestebina. Juk dėl jų parkavimo nereikia per daug sukti galvos, o paspirtuką nuomai rasite visuose centriniuose didžiųjų miestų rajonuose, kur ir būsto nuoma yra populiariausia.

Kaitinamas tabakas yra kita inovacijų kategorija, kuri labai greitai išpopuliarėjo. Natūralu, kad jauni žmonės yra labiau linkę išbandyti naujausius įrenginius ir juos pradėti naudoti. Be to, jauni žmonės tampa vis sąmoningesni poveikio aplinkai atžvilgiu, o kaitinamas tabakas dalinai sprendžia šį klausimą.

Reikėtų pripažinti, kad kaitinamo tabako gaminiai traukia ir dėl savo dizaino, tad neretai atlieka modernaus aksesuaro funkciją. Populiariausi kaitinamo tabako įrenginiai, tokie kaip „glo“ ar panašios konkurentų prekės, traukia akį spalvingais aksesuarais. Dėkliukus galima derinti prie aprangos detalių ar net metų laikų – vasarą rinktis ryškias spalvas, o rudenį žemiškas.

30–40 metų: išmanieji laikrodžiai, prietaisai išmaniems namams ir augintiniams

Perkopę į trečią dešimtį, dažniausiai jaučiame šiokį tokį vertybinį pokytį. Natūraliai, pradedame skirti daugiau dėmesio sveikatai, namų židinio kūrimui ir jų saugumui. Taipogi, pasiekiame mažesnį ar didesnį finansinį stabilumą, kuris suteikia resursų šiems planams įgyvendinti.

Nieko nuostabaus, šiame amžiaus tarpsnyje vartotojai dažnai įsigyja išmaniuosius laikrodžius, leidžiančius stebėti savo organizmo būklę bei tuo pat metu sekti svarbiausius reikalus. Daug dėmesio skiriame ne tik namams, bet ir savo augintiniams, o šiuolaikinės technologijos padeda jais pasirūpinti kol dirbame.

Tačiau verta pastebėti, kad šiame amžiuje vartotojai orientuojasi ne tik į saugumą, bet ir laisvalaikio technologijas. Vertėtų išskirti, kad didelė dalis rūkančių vartotojų šiame amžiuje taip pat renkasi kaitinamą tabaką, kaip patogesnę alternatyvą įprastoms cigaretėms.

40–55 metų: išmanūs valymo ir sveikatos priežiūros įrenginiai

Skubame paneigti mitą, jog žmonės virš 40 metų nespėja koja kojon su technologijoms. Didelė dalis šiuolaikinių darbų reikalauja iš mūsų mažesnio ar didesnio lygio technologinio pasikaustymo, kurį privalome išlaikyti visą gyvenimą. Kalbant apie buitį ir laisvalaikį, privalu pastebėti, jog ši amžiaus grupė niekuo neatsilieka nuo jaunesnių vartotojų, tačiau suformuoja stabilesnį poreikį bei vertybes.

Įkopus į ketvirtą dešimtį suvokiame švaros ir jai skiriamo laiko vertę. Dažnai tokiame amžiuje vartotojai negaili resursų naujausiems valymo įrenginiams, pvz.: langų robotams arba robotams siurbliams. Tokie įrenginiai padeda skirti daugiau energijos ir laisvo laiko šeimai, pomėgiams ir sveikatingumui. Pastarasis taip pat iškyla į svarbiausių prioritetų topą, todėl šiame tarpsnyje neretai įsigyjami elektriniai dantų šepetėliai, išmanios svarstyklės ir kiti išmanūs prietaisai sveikatos būklei gerinti.

Reklama

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas