Asociatyvi nuotrauka.

Įvairūs

Išmanioji televizija: nuo pirkimo atbaido 3 klaidingi įsitikinimai

Išmanioji televizija gali ženkliai pagerinti Jūsų komfortą, sutiekti daugiau pramogų ir gerų emocijų. Vis dėlto, yra nemažai klaidingų nuostatų ir teiginių, susijusių su šia technologija.

Norėdami padėti atskirti tiesą nuo melo, Kis.lt specialistai apžvelgia dažniausius klaidingus įsitikinimus apie išmaniąją TV.

  1. Išmanieji televizoriai negali pasiūlyti pakankamai išmanių funkcijų

Realybė rodo, kad yra labai mažai kasdienių pramoginių užduočių, kurie šiandienos išmaniajai televizijai sukeltų bet kokį iššūkį.

Pasirinkę išmaniąją TV, gausite visas aktualias funkcijas savo pramogoms:

  • „Netflix“, „YouTube“, „Hulu“, „Spotify“ ir visos kitos pagrindinės pramogų programos
  • Interneto naršyklės
  • Facebook ir kitose socialinės žiniasklaidos platformose
  • „Catch-up“ programos iš pagrindinių TV tinklų
  • Nuotolinės UPnP medijos bibliotekos palaikymas
  • Periferiniai įtaisai, pvz., klaviatūros ir pelės

Trumpai tariant, išmanioji televizija gali pasiūlyti visas įprastas paslaugas, kurios šeimos vakarą prie televizoriaus padarys dar smagesniu. Technologijos nuolat tobulėja: juk išmanieji televizoriai buvo nuolat tobulinami nuo tada, kai jie pirmą kartą tapo prieinami rinkoje.

Deja, daugelis vartotojų yra įstrigę laike: jie gali nesuprasti, kad televizoriai nėra tai, ką dažnai atnaujinate. Jei jūsų televizoriui yra penkeri ar daugiau metų, būsite nustebinti įsigiję naują išmaniąją televiziją ir įvertinę jos siūlomas funkcijas.

Galiausiai, šią technologiją galima palyginti su išmaniaisiais telefonais ir nešiojamais kompiuteriais. Turbūt sutiksite, kad per pastarąjį dešimtmetį jie gerokai patobulėjo. Tas pats pasakytina ir apie išmaniuosius televizorius. Dažniausiai jie net pranoksta vartotojo lūkesčius!

  1. Išmanioji televizija padidina kibernetinį pavojų

Dažnai pirkėjų užduodamas klausimas – ar, įsigijus išmaniąją televiziją, tapsime labiau pažeidžiami dėl internetinių įsilaužėlių pavojaus?

Tiesa ta, kad televizoriuje negalima įdiegti antivirusinės programos taip pat, kaip savo kompiuteryje. Tačiau jūsų televizorius toli gražu nėra vienintelis kaltininkas. O kaip jūsų namų apsaugos sistema, prijungta prie interneto? Jūsų išmanusis šaldytuvas? Apšvietimas? Net išmanusis garažo durų atidarytuvas? Šie namų elementai taip pat nėra saugesni nei išmanusis televizorius.

Taigi, išmanioji televizija nereiškia, kad tapsite mažiau saugūs. Atsakomybė tenka jums, vartotojui, perkančiam ir besimėgaujančiam išmaniosiomis programėlėmis. Galite imtis priemonių apsisaugoti. Yra tam skirtos priemonės, pavyzdžiui, maršruto parinktuvas (ang. router) su papildomomis saugos funkcijomis, kurios tarnaus kaip antivirusinė programa.

Neleiskite, kad susirūpinimas saugumu jus atgrasytų vertinti jūsų išmanųjį televizorių. Tinkamai apsisaugokite ir mėgaukitės visais jo privalumais.

  1. Išmanieji televizoriai nesiūlo nieko naujo

Kritikai teigia, kad išmanioji televizija jūsų pramogų patirčiai nieko naujo neatneša. Esą išmaniojo televizoriaus funkcijas jau apima kiti jūsų namų įrenginiai. Taip, galite naudoti daugybę kitų įrenginių ir paslaugų, tačiau su išmaniąja TV viską padarysite paprasčiau ir patogiau.

Kam naudoti daugybę skirtingų įrenginių, kai viską gali padaryti vienas išmanusis televizorius?

Reklama

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas