Nuomonių telefonas

Sveikatos parko rožyną laisto kiekvieną rytą

Loreta EŽERSKYTĖ

„Neseniai pirmą kartą apsilankiau prie ligoninės įrengtame naujajame Sveikatos parke. Buvau girdėjusi, kad ten užveistas rožynas, tad pirmiausia ir užsukau apžiūrėti jį. Vaizdas, kurį išvydau, mane nuvylė. Rožių žiedai buvo vos gyvi. Panašu, kad šią sausringą vasarą jie nėra matę nė lašo vandens. Gėles kažkas pasodino, deja, rūpintis jomis pamiršo…“ – apgailestavo į redakciją paskambinusi ukmergiškė Aldona.
Skaitytojos skundą perdavėme Ukmergės miesto seniūnijos seniūnui Žilvinui Dirsei. Jis patikino, kad Sveikatos parke esantis rožynas yra nuolat laistomas.
„Tuo užsiima pagal Užimtumo programą seniūnijoje dirbantis žmogus. Kiekvieną ankstyvą rytą, kol dar nėra karšta, rožės yra laistomos. Jei to nedarytume, tikriausiai jau seniai nebūtų likę nė vieno gėlės žiedo… Dabar, kai taip retai lyja ir tęsiasi kaitra, suprantama, jog laistymo žymių vakare jau nelikę. Tačiau augalai nėra išdžiūvę“, – mintimis dalijosi seniūnas.
Jis taip pat teigė, kad šią vasarą kur kas daugiau darbo turi kitų miesto gėlynų prižiūrėtojai – UAB „Grožio idėja“. Kad augalai išgyventų ir puoštų miestą, juos tenka nuolat laistyti.
Ž. Dirsė taip pat samprotavo, jog gali būti, kad žmonės apie gėlynų priežiūrą yra susidarę klaidingą nuomonę: „Jei nemato dirbančių žmonių, vadinasi, šie plotai palikti likimo valiai. Gėlynai paprastai laistomi anksti ryte arba vėlai vakare, o tuomet miestas dažniausiai būna tuščias“.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas