Kriminalai, Naujausi

Po gaisrų Sukinių kaime prabilta apie galimą padegėją

Gruodžio 16-ąją, apie 16 valandą, ugniagesiams gelbėtojams pranešta, kad Pabaisko seniūnijos Sukinių kaime liepsnoja ūkinis pastatas. Kadangi gaisro priežasčių nustatyti nepavyko, įtariamas padegimas. Panašiomis aplinkybėmis prieš 10 dienų šiame kaime sudegė dar vienas ūkinis pastatas.

Kaip „Gimtajai žemei“ pasakojo Ukmergės priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos viršininkas Dainius Vyšniauskas, šį ketvirtadienį sulaukus iškvietimo ir atskubėjus į Sukinių kaimą, ūkinis pastatas degė atvira liepsna, todėl ugnis pasiglemžė viską. Šeimininkų tuo metu sodyboje nebuvo, nes jie gyvena kitur. 

Kadangi ugniagesiai nenustatė, dėl ko būtų užsidegęs pastatas, įtariama, kad jis padegtas. Nuostoliai nėra labai dideli, bet jie dar nustatinėjami. Tolesnį tyrimą perėmė rajono Policijos komisariato pareigūnai, kurie pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl turto sunaikinimo ar sugadinimo.

Neaiškiomis aplinkybėmis kilęs gaisras Sukinių kaime – ne vienintelis šį mėnesį.  Gruodžio 6-osios pavakarę, apie 17 valandą, šiame kaime esančiame ūkiniame pastate taip pat kilo gaisras. Kai atvyko ugniagesiai, atvira liepsna pavėsinėje degė 12 vnt. šieno rulonų ir šalia esantis metalinis garažas. Šieno rulonai apdegė ir buvo perpilti vandeniu, o  metaliniame garaže apdegė 4 kub. m sukrautų lentų ir įvairūs namų apyvokos daiktai.

Kai kilo gaisras, namai nebuvo tušti. Šeimininkai įtaria, jog pastatas buvo padegtas. Patirtą žalą jie įvertino 5 tūkst. eurų. Policija dėl šio įvykio pradėjo ikiteisminį tyrimą pagal LR BK 187 str. 2 d.

Abu užsiliepsnoję pastatai yra kaimynystėje. Policijos pareigūnai aiškinasi, ar šie gaisrai gali būti susiję tarpusavyje, ar Sukinių kaime neatsirado padegėjas.

„G. ž.“ inform.

Ukmergės priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos nuotraukos

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas