Asociatyvi nuotrauka.

Kriminalai, Naujausi

Teisme pradėta nagrinėti vietos milijonieriumi vadinto vyro nužudymo byla

Nijolė STUNDŽIENĖ

Vilniuje prieš teismą stojo ukmergiškis R. B., kuris įtariamas daugiau nei prieš metus Linų gatvės gyvenamajame name nužudęs vietos milijonieriumi vadintą V. J. (g. 1973 m.).

Mirusio vyro kūnas su šautinėmis žaizdomis buvo rastas praėjusių metų rugsėjo 10-ąją, apie 20.05 valandą. Tyrimo dėl šio nusikaltimo tuomet ėmėsi Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos sunkių nusikaltimų tyrimo valdybos pareigūnai.

Įtariamasis spėjo pasprukti

Į įvykio vietą buvo iškviesti ir antiteroristinių operacijų rinktinės „Aras“ pareigūnai, nes manyta, kad nužudymu įtariamas asmuo gali slėptis viduje. Kol atvyko šturmo grupė, namą saugojo didžiulės policijos pajėgos. Mieste naktį buvo stabdomi ir tikrinami automobiliai, bet žudiko nepavyko sučiupti.

Po nusikaltimo tirtos įvairios versijos. Viena iš jų, kad į vyrą pasikėsinti galėjo ankstesnis namo, prarasto dėl skolų, šeimininkas, 49-erių R. B., kuris tuo metu buvo grįžęs iš užsienio. Galimai jis bandė susitarti su nauju savininku, kad šis grąžintų namą, bet nepavyko, todėl ir griebėsi ginklo.

Ekspertų teigimu, vyras buvo nušautas apie 10–11 valandą ryte, o policijai apie įvykį pranešta tik vakare. Taigi, įtariamasis turėjo pakankamai laiko pasprukti ne tik iš įvykio vietos, bet ir iš Lietuvos.

Vilniaus apygardos prokuratūros prokuroras, kuruojantis šį ikiteisminį tyrimą, paskelbė įtariamojo paiešką, o Vilniaus miesto apylinkės teismo ikiteisminio tyrimo teisėjas paskyrė įtariamajam kardomąją priemonę – suėmimą. Lietuvos Respublikos generalinė prokuratūra išdavė Europos arešto orderį dėl įtariamojo suėmimo. Bendradarbiaujant su Lietuvos kriminalinės policijos biuro Tarptautinių ryšių valdybos, Vokietijos ir Šveicarijos teisėsaugos pareigūnais, buvo nustatyta įtariamojo buvimo vieta užsienyje bei imtasi veiksmų dėl jo sulaikymo. 2020 metų spalio mėnesį bendradarbiaujant Lietuvos Respublikos, Vokietijos ir Šveicarijos teisėsaugos pareigūnams, įtariamasis buvo sulaikytas Šveicarijoje ir lapkričio pradžioje perduotas Lietuvos Respublikai tolimesniam baudžiamajam persekiojimui. Įtariamajam paskirta griežčiausia kardomoji priemonė – suėmimas.

Atrodė kaip benamis, bet turto ir pinigų turėjo

Nužudytasis V. J. namą Linų gatvėje buvo nusipirkęs varžytinėse. Tuo metu jis ten ir buvo apsistojęs, nors savo nuolatinę gyvenamąją vietą deklaravęs Vilniuje, o iš tikrųjų gyveno Ukmergėje, apleistame namelyje. Nušautą vyrą minėtame name rado jo draugas. Šis ukmergiškis policijos pareigūnams pasakojo kurį laiką bandęs susisiekti su savo bičiuliu telefonu, tačiau jis neatsiliepė, todėl nusprendė užsukti pas jį į namus.

Nusikaltimo auka tapęs vyras buvo puikiai žinomas Ukmergėje. Jis atrodė kaip benamis, važinėjo senu dviračiu, nakvodavo landynėse. Tačiau nebuvo paslaptis, kad pinigų vyras turėjo pakankamai, taip pat jam priklausė nemažai brangaus nekilnojamojo turto, miško. Jis pirkdavo apleistus pastatus, juos griovė ir pardavinėjo plytas bei kitas statybines medžiagas.

Nusikaltimą tiriantys pareigūnai iškart atmetė apiplėšimo versiją, nes nužudytojo kišenėse rasta bene 3 tūkst. eurų.

Kaltinamasis pakeitė parodymus

Šią savaitę prieš teismą stojęs ukmergiškis R. B. pakeitė parodymus, duotus ikiteisminio tyrimo metu. Pirminės apklausos metu jis pripažino, kad jo namą įsigijęs V. J. norėjo, kad buvęs šeimininkas parodytų, kur įrengti vandentiekio kranai. Paskui R. B. neva paprašė, kad jam atiduotų seife laikytus pistoletus. Pasak jo, naujasis šeimininkas jam grasino, tuomet jis atėmė pistoletą… Vėliau ginklus užkasė miške, o pats išvažiavo į Šveicariją.

Kai medicinos ekspertai apžiūrėjo aukos kūną, jis buvo suvarpytas it rėtis.

Po prieš kelias dienas vykusio teismo posėdžio žiniasklaidos kalbintas kaltinimą palaikantis Vilniaus apygardos prokuratūros prokuroras Tomas Čepelionis sakė, kad iš viso buvo paimti keturi pistoletai, tačiau paleistų šūvių skaičius nėra nustatytas, mirusiojo kūne užfiksuoti 33 trauminiai poveikiai.

Pasak prokuroro, kaltinamasis ne kartą keitė parodymus. Iš pradžių jis pripažino šaudęs, tačiau šiuo metu jis neigia tai daręs. Esą tame name dar buvo žmogus. Neva kai jis išėjo, V. J. buvo gyvas, o grįžus durys jau buvo užrakintos. Kaltinamasis aiškino, kad savo keturis pistoletus jis rado paliktus prie durų, juos paėmė ir išvažiavo. Taigi, nusikaltimo motyvai kol kas nėra aiškūs.

Prokuroro T. Čepelionio teigimu, R. B. nenori bendrauti, į konkrečius klausimus neatsakinėja arba atsako labai abstrakčiai. Anot prokuroro, teismo posėdžiuose bus apklausiami kiti proceso dalyviai ir tuomet, tikimasi, paaiškės daugiau detalių.

Palikite komentarą apie straipsnį

  • to SS :
    Ner liumbarskio nebeturi uz ka vazelino nusipirkt?
  • Adomas :
    Kad perimt versla reik galva turet, seseriai ne tas galvoj, cia paveldeto NT ispardavimas ir prabangus gyvenimas, kitaip nebus, aisku jei neprades ieskot pinigu tikrieji savininkai
  • Ramunas :
    A kas gi perims ta versla? gi niekas nes viskas pas seseri jo, o ji uzsieni gyvena ir kiek girdejau nesiruosia cia gryst
  • XXXX :
    Saunuolis Vaclovas. Ne jo ten pinigai. Kie no tai. Ydomu kas dabar periims jo versla?
  • Vaclovas :
    O liumbarskio pakalikai prabilo tai reiskias tycia kenkti kitiems yra teisinga? Kiek to zmogaus zmones prase tycia nekelt kainu aukcionuose kad neliktu be namu. Idomu su kieno pinigais cia ta versla pradejo. Kai galva turi darai versla ir uzdirbi pinigus bet viskam yra ribos. O tu SS matau jau dvesi be liumbarskio pinigu
  • SS :
    Vaclovai gaidy, kad tu nudvestum!
  • Vaclovas :
    I gerus zmones niekas nesaudo
  • RIP :
    REST IN PEACE Liumbarski. Geras buvai Žmogus.

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas