Futbolo turnyro dalyviai, organizatoriai, rėmėjai.

„Ukmergės krašto atradimai“

Vidurvasario šventėje – kultūros, sporto renginiai, edukacijos

Genovaitė KAZIELIENĖ

Liepos 21–25 dienomis vyko „Vidurvasario šventės Lyduokiuose“ renginiai. Jų metu bendruomenės nariai ir svečiai pakviesti į edukacinius užsiėmimus, ekskursijas, knygų pristatymus, sportines varžybas.

„Arbatos vakaras“
Lyduokių kaimo bendruomenės pirmininkė Auksė Pusvaškienė sakė, kad šventė prasidėjo trečiadienį „Arbatos vakaru“. Jame buvo pristatyta Vlado Šlaito viešosios bibliotekos vykdomo projekto metu išleista knygelė „10 miestelių“. Tai – leidinys apie Ukmergės kraštą, kuriame išspausdinta ir informacija apie Lyduokius.
Šio projekto autorė, Viešosios bibliotekos vyriausioji metodininkė Laimutė Kutiščeva papasakojo, kaip buvo kuriama knygelė, atskleidė su tuo susijusius kitus momentus.
Skambėjo tarmiškai skaitomi eilėraščiai, kraštietės Nijolės Grivačiauskienės su dukra Laima atliekamos „mamutės dainos“.
Buvo eksponuojami lyduokiečio Algirdo Vagonio medžio drožiniai.

Nauja vaikų žaidimo aikštelė mažiesiems suteikė daug džiaugsmo.

Mažiesiems – nauja žaidimų aikštelė
Ketvirtadienį lyduokiečiai pakviesti į ekskursiją Siesikuose. Čia atvažiavę apžiūrėjo pilį, klausėsi šio dvaro atkūrimo entuziasto Audrio Matulaičio pasakojimo apie pastato istoriją ir čia gyvenusių žmonių likimus, įdomiausius faktus. Iškylautojai taip pat aplankė kitus išskirtinius miestelio objektus. „Dėkojame Želvos gimnazijos vadovui Vidui Tavorui, skyrusiam autobusėlį šiai išvykai, ir mus vežusiam vairuotojui Valdui Morkūnui“, – kalbėjo bendruomenės pirmininkė.
Ta pačią dieną mažiausiųjų džiaugsmui prie bendruomenės namų atidaryta vaikų žaidimo aikštelė. „Dabar vasaromis Lyduokiuose jų yra nemažai – ir vietinių, ir atvykstančių atostogauti, – teigė A. Pusvaškienė. – Miestelyje įrengta sportinių žaidimų aikštelė suaugusiems, nutarėme, jog reikia pasirūpinti ir mažiausiais. Aikštelę įrengėme vykdydami savivaldybės remiamą projektą „Gera žaisti lauke“, kuri finansavo dalį darbų. Esame labai dėkingi ir ūkininkui Valentinui Geniui, finansiškai parėmusiam projektą.“
Pirmininkė pridūrė, kad šiam renginiui vaikai noriai ir su džiaugsmu ruošėsi – pūtė balionus, juos rišo, derino pagal Lietuvos vėliavos spalvas. Aikštelės atidarymas jiems suteikė ne tik pramogų – mažieji galėjo paskanauti ir UAB Rokiškio pienas filialo Ukmergės pieninės skirtais sūreliais.
Kraštietės Alvydos Pusvaškytės-Gasiniauskienės, buvusios stalo tenisininkės, iniciatyva organizuotas ir stalo teniso turnyras, kuriame savo jėgas išbandė suaugusieji bei vaikai.

Vilnos žaislai papuoš kalėdinę eglutę
Penktadienį surengta vilnos vėlimo edukacinė programa. Jos metu edukatorė, Meno mokyklos mokytoja Andora Stiškienė bendruomenės namuose mokė gaminti žaislus iš vilnos. Anot A. Pusvaškienės, tam buvo paruošta medžiaga, atsirado nemažai norinčių išbandyti šio meno paslaptis. Per edukaciją bei kitų būsimų užsiėmimų metu pagamintais žaislas tikimasi šįmet papuošti kalėdinę eglutę.

Lyduokietės mokėsi velti vilną ir iš jos gaminti žaislus.

Įgyvendino ilgai brandintą idėją
Vakare buvusių dvaro rūmų kieme Lyduokių moterų informacijos ir užimtumo klubas pagal vykdomą projektą „Gyvenimo akimirkos eilėraščiuose“ surengė kraštietės Albinos Grenoveckaitės-Daugilavičienės knygos „Diena palaidais plaukais“ pristatymą.
Jame dalyvavo ne tik vietos bendruomenės nariai, bet sugužėjo ir A. Grenoveckaitės-Daugilavičienės artimieji, giminės, draugai. Skambėjo autorės skaitomos eilės, poetė dalinosi mintimis apie ilgai brandintos idėjos – išleisti savo kūrinių knygelę, įgyvendinimą.

Nugalėtojai – deltuviškiai
Šeštadienį vyko tradicinis, jau 18-asis, mažojo futbolo turnyras pagal savivaldybės remiamą, bendruomenės vykdomą projektą „Aš galiu. Tu gali. Mes visi galim“. Į aikštę išbėgo Deltuvos, Rečionių, Lentvorų, Želvos futbolininkai, rungtyniavo ir šeimininkai lyduokiečiai.
Varžyboms teisėjavo Artūras Rabašauskas. Šįkart turnyrą laimėjo ir taurę išsivežė Deltuvos komanda, antroje vietoje – Lyduokių futbolininkai, treti – Lentvorų žaidėjai, ketvirtoje vietoje liko želviškiai.
Pirmą vietą iškovojusiai komandai įteikta taurė, prizininkės apdovanotos medaliais, suvenyrais.
Jauniausias varžybų žaidėjas – Robertas Daraškevič (Lyduokiai), vyriausias – Gintas Vaičiūnas (Deltuva), rezultatyviausi – Vid-mantas Stalnionis (Deltuva) ir Artūras Daraškevič (Lyduokiai), geriausias vartininkas – Deividas Kavoliūnas (Deltuva).
Kadangi tradicinis turnyras jau turi savo istoriją, buvo eksponuotos fotografijos, kuriose užfiksuotos 18 metų vykusių renginių akimirkos.
Futbolo turnyrą tradiciškai parėmė bendrovės „Eckes Granini“ vadovas kraštietis Marius Gudauskas, sulaukta ir ūkininko Arvydo Zabulio paramos.

Koncerte – daug žiūrovų
Renginius vainikavo atlikėjo Vytauto Šiškausko koncertas, surengtas Kultūros centro dėka. Gausiai susirinkusius žiūrovus pakerėjo ne tik dainininko atliekami kūriniai, bet ir betarpiškas bendravimas.
Sekmadienį Lyduokių šv. Mykolo arkangelo bažnyčioje vyko Šv. Marijos Magdalietės atlaidai, buvo aukojamos šv. Mišios.

Aktyviai prisideda bendruomenės nariai, kraštiečiai, kiti rėmėjai
Bendruomenės pirmininkė A. Pusvaškienė neslėpė, kad rengdama vidurvasario šventę sulaukė seniūnijos seniūno Vytauto Toliūno paramos. Už aktyvų dalyvavimą, pagalbą organizuojant renginius, puoselėjant bendruomenės aplinką ji taip pat dėkojo Andriui Jasiūnui, Alvydui Morkūnui, Mykolui Valaikai, Romui Navickui, Gintarui Sinevičiui, Daliai Butiškienei, Jolitai Sinevičienei, Audrai Imbrasienei, Jūratei Pikčiūnienei, Zitai Kuzmienei, Virginijai Navickienei, Jolantai Šerelienei, Ramunei Latvienei, A. Daugilavičienei, Zitai Kunigėlienei, Daivai Račickienei.
Renginių dalyviams, svečiams buvo įteikti Žemės ūkio ministerijos skirti prizai.
Visi galėjo paragauti taujėniškių išvirtos košės, atsigaivinti gėrimais.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas