Tarybos posėdyje daugiausia diskusijų kilo dėl savivaldybės garantijos suteikimo Butų ūkio imamai paskolai finansuoti naują veiklą.

Aktualijos, Naujausi

Į klausimus apie Butų ūkio užmojį statyti namus, atsakymų nebuvo

Genovaitė KAZIELIENĖ

Ketvirtadienį vyko nuotolinis Savivaldybės tarybos posėdis. Jame dalyvavo 24 nariai, nebuvo Stasio Jackūno. Nagrinėti 59 klausimai, tarp jų – 11 veiklos už 2020 metus ataskaitos, kurias pateikė rajono vadovai, savivaldybės įstaigos ir institucijos.

Tarybos nariams buvo pateiktas sprendimo projektas „Dėl garantijos suteikimo paskolai“. Jame siūloma pritarti, kad Ukmergės rajono savivaldybės biudžeto lėšomis būtų suteikta iki 500 000 Eur garantija UAB ,,Ukmergės butų ūkis“ imamai paskolai gyvenamųjų namų statybai.

Bendrovė planuoja jau įsigytame 34 arų namų valdos sklype statyti apie 12 butų kotedžus (blokuotus namus). Jų bendras plotas gali sudaryti 1 040 kvadratinių metrų. Numatomo pastato tūris – apie 6 000 kubinių metrų. Planuojamas būsto dydis – nuo 70 iki 90 kvadratinių metrų. Statybos skaičiuojamoji kaina pagal UAB „Sistela“ parengtus statinių kainų palyginamuosius ekonominius rodiklius būtų apie 1 mln. 200 tūkst. eurų.

Visą straipsnį skaitykite šeštadienio laikraštyje.

AUTORĖS nuotr.

Palikite komentarą apie straipsnį

  • robotas :
    Tai neteisėta. Negali savivaldybė duoti garantijos komerciniams butų ūkio tikslams. Taip iškraipoma rinka, vyksta protegavimas vieno ūkio subjekto. Bus kreiptasi į konkurencijos tarnybą.
  • Čia :
    tipo rajono administracija "palaimino" butų ūkį ir leido pabandyti ir iškepti "pirmą blyną" sėkmingai. Manytina, jog nereikės organizuoti viešųjų pirkimų konkurso, kitokių procedūrų. Ar rajone nėra statybos organizacijų, kurios turi patirties ir galėtų įvykdyti rajoninį užsakymą?
  • Vakarė :
    Tikrai nelabai įtikimai skamba tokie užmojai. Kiek vyksta statybų, tik privačios. Žmonės patys statosi, ypatingai tokiuose miestuose kaip Ukmergė ar šalia jų. Technikos gauti nebėra sudėtinga, galima išsinuomoti ir ekskavatorių https://www.technikosnuoma24.lt/ratinio-ekskavatoriaus-nuoma ir ko tik reikia, tad tikrai nesudėtinga šiuo klausimu. Su gerais darbininkais sunkiau, nes jie užimti arba kaina už darbą kelis kartus viršija medžiagų kaštus.
  • Ups :
    Klaidą padariau apačioje. “Statytojai” turėjo būti.
  • Hahahahha :
    Su tokiom Drambliuko svajonėm juokinat visą Ukmergę “statybojai” didieji. Aš jūsų visiems darbininkams geriau alaus pastatysiu!!!
  • Jo :
    Plaus visi kartu pinigus. Kokiu dar gali būti klausimų.

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas