Asociatyvi nuotrauka.

Aktualijos, Naujausi, Sveikata

Viešose vietose privaloma dėvėti apsauginę kaukę

Vyriausybei nusprendus karantiną pratęsti dar dviem savaitėms, iki balandžio 27 dienos, sugriežtinta tvarka dėl apsauginių kaukių dėvėjimo. Nuo balandžio 10-osios, penktadienio, visiems be išimties, einantiems į viešą erdvę, jas dėvėti tampa privaloma.

Viešose vietose, kur yra tikimybė turėti kontaktą su kitais žmonėmis, bus reikalaujama būti su kauke ar respiratoriumi, o jų neturintieji burną ir nosį galės prisidengti skarele, šaliku ar kita priemone. Taip pat rekomenduojama dėvėti apsaugines pirštines.

Seimui padidinus baudas, asmenims už karantino sąlygų pažeidimus gresia bauda nuo 500 iki 1 tūkst. eurų, juridinių asmenų vadovams ar kitiems atsakingiems asmenims – nuo 1,5 tūkst. iki 6 tūkst. eurų. Iki šiol veidą viešose vietose dengti apsauginėmis kaukėmis, respiratoriais, šalikais ar skarelėmis Sveikatos apsaugos ministerija tik rekomendavo.

Karantino metu žmonės raginami maksimaliai vengti žmonių susibūrimų, esant galimybei dirbti iš namų, bendraujant gyvai išlaikyti atstumą vienas nuo kito, skirti ypatingą dėmesį rankų, paviršių higienai. Pajutus ligos simptomus, kreiptis medikų pagalbos telefonu, nevykti patiems į gydymo įstaigas.

„G. ž.“ inform.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas