Aktualijos, Naujausi, Sveikata

Ukmergėje koronavirusas patvirtintas 40 žmonių, iš jų 18 medikų

Nacionalinės visuomenės sveikatos priežiūros laboratorijos (NVSPL) duomenimis, šiuo metu Lietuvoje yra patvirtinti 484 užsikrėtimo koronavirusine infekcija (COVID-19) atvejai. Duomenys surinkti iš visų laboratorijų, kuriuose šie tyrimai atliekami. 

Pirmadienį Lietuvoje patvirtintų ligos atvejų – 484, per vakar dieną ištirti 1 467 ėminiai. Bendrai iki šiol iš viso ištirtas  9 891 ėminys dėl įtariamo koronaviruso.

Susirgusiųjų daugėja ir Ukmergėje. Kaip skelbiama Ukmergės rajono savivaldybės socialinio tinklalapio „Facebook“ paskyroje, naujausiais duomenimis, rajone jau patvirtinta 40 užsikrėtimo koronavirusine infekcija (COVID-19) atvejų. Iš jų – 4 mirtini.

Ukmergė pirmoji ir vienintelė šalyje ėmėsi tirti visus savo medikus. „Tai, kaip matome, jau duoda rezultatų. Greitindami tyrimo apsukas ir plėsdami tiriamųjų žmonių ratą, užkirsime užkrato plitimą mieste ir rajone, sergantieji bus gydomi, jų aplinkos žmonės – saviizoliuojami. Kuo griežčiau visi laikysimės karantino reikalavimų, tuo greičiau išlipsime iš šios „duobės“. Į kurią pirmieji Lietuvoje įkritome ir, tikimės, kad pirmieji išlipsime iš jos“, – skelbiama „Facebook“ paskyroje.

Taip pat informuojama, kad laikiname, prie ligoninės Priėmimo-skubios pagalbos skyriaus įrengtame patikros punkte, šiandien ir toliau tikrinami Ukmergės ligoninės medikai, turėję kontaktų su užsikrėtusiais COVID-19. Iš jau paimtų 282 ėminių 10-čiai nustatytas užsikrėtimas koronavirusine infekcija. Taigi, iki šios dienos iš viso jau 18 ukmergiškių medikų patvirtintas COVID-19. Šiandien dar bus patikrinti paskutiniai 50 medikų pagal vadinamąjį „kontaktinį sąrašą“.

Vėliau bus testuojami visi kiti ligoninės darbuotojai be išimties ir nepriklausomai nuo užimamų pareigų. Ukmergės ligoninėje iš viso dirba 460 žmonių. Po jų savo eilės sulauks Ukmergės pirminės sveikatos priežiūros centro (PSPC) medikai – pradedant Greitosios medicinos pagalbos skyriaus darbuotojais ir baigiant visais kitais, taip pat be jokios išimties ir nepriklausomai nuo užimamų pareigų. Iš viso – 160 Ukmergės PSPC dirbančių žmonių.

Patikrinus visus Ukmergės ligoninės ir Ukmergės PSPC darbuotojus, vėliau bus organizuojamas patikrinimas ir privačiose gydymo įstaigose dirbantiems medikams. Jų skaičiai šiuo metu tikslinami.

Nuo šiandien, kovo 30-osios, Ukmergėje įrenginėjamas mobilusis punktas, kuriame pacientams bus imami ėminiai tyrimams dėl koronaviruso COVID-19 infekcijos. Punktas bus įkurtas aikštelėje prie miesto stadiono, Gruodžio 17-osios g. 52.

Punktas turėtų savo darbą pradėti, jei viskas klostysis pagal planą, nuo 14 valandos. Pirmiausia jame bus tiriami buvę ligoninės pacientai – iš viso 278 žmonės, kurie iš ligoninės skyrių buvo išrašyti nuo kovo 5-osios iki kovo 19 dienos.

Po jų tyrimai bus skirti šiuo metu dirbantiems ir daug kontaktų su žmonėmis turintiems 68 policijos pareigūnams ir 60 socialinių darbuotojų iš Ukmergės nestacionarių socialinių paslaugų centrų, kurie tiekia pagalbą šeimoms, pagalbą į namus ir integralios pagalbos paslaugas, taip pat Ukmergės krašto neįgaliųjų sąjungos ir Ukmergės rajono neįgaliųjų draugijos darbuotojams, teikiantiems minėtas paslaugas.

Mobilusis punktas Ukmergėje dirbs dviem pamainomis. Jame tiriamų žmonių skaičius priklausys nuo laboratorijos, į kurią bus siunčiami paimti ėminiai, pajėgumų.

„G. ž.“ inform.

Palikite komentarą apie straipsnį

  • A.K. :
    Kodėl manęs nestebina tokia situacija Ukmergės ligoninįėje.Prieš keletą metų telo iš arti susidutti su minėta ligonine.Įspūdis liko slogus o liga buvo sunki.:teko susidurti su abejingumu,neatsakingumu,o gal ir su nekompetencija.Kai susidarė ši krizinė situacija,tuomet ir paaiškėko kas yra kas.Štai ir "pirmaujam:"šalyje.

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas