Jonavoje vykęs bėgimas mūsų sportininkams buvo sėkmingas.

Sportas

Varžybose – ir bėgikai iš Ukmergės

Pavasaris Ukmergės bėgimo mėgėjų klubo nariams prasidėjo varžybomis. Kovo 1-ąją jie dalyvavo Vilniuje, Vingio parke, organizuotame bėgime „Vilkų takais“, skirtame pamirštiems kariams atminti. Kovo 11-ąją ukmergiškiai prie starto linijos stojo Jonavoje, kur vyko tradicinis bėgimas „Obeliskas A. Kulviečiui-Jonava“. 31-ąjį kartą surengtos varžybos buvo ir Lietuvos bėgimo taurės trečiasis etapas.

Bėgimą „Vilkų takais“ organizavo Lenkijos Respublikos ambasada Vilniuje, Lietuvos lenkų jaunimas ir asociacija „Sporto renginiai“, partneriu tapo Lietuvos kariuomenė. Iš viso šiame renginyje dalyvavo per 700 bėgikų, tarp kurių buvo ir keturi entuziastai iš Ukmergės – Eugenijus Oganauskas, Austėja Oganauskaitė, Sigitas Balčiūnas ir Juozas Songaila.

Dalyviai galėjo rinktis 1 963 metrų trasą, simbolizuojančią 1963-uosius metus, kada Mechanizuoto pilietinės milicijos rezervo pareigūnai užmušė paskutinįjį nepalaužiamąjį karį Józefą Franczaką, slapyvardžiu „Lalek“. Šiose varžybose dalyvavo ir neįgalieji – Lietuvos triračių sporto asociacijos atstovai bei Lietuvos lenkų mokyklų mokiniai ir skautai.

Taip pat galima buvo rinktis 5 ir 10 kilometrų distancijas ir pagerbti karius, kuriems karas nesibaigė 1945-ųjų gegužės 8-ąją. Jie už savo tikėjimą, laisvę bei teisingumą sumokėjo aukščiausią kainą – paaukojo savo gyvybę.

Ukmergiškiai sportininkai sėkmingai įveikė 10 kilometrų atkarpą. Visi dalyviai buvo apdovanoti medaliais, taip pat buvo galima susipažinti ir išbandyti Lietuvos kariuomenės techniką.

Jonavoje vykusiu bėgimu kaip visada paminima Lietuvos valstybės Nepriklausomybės atkūrimo diena. Jame tarp 500 bėgikų buvo ir šeši ukmergiškiai – E. Oganauskas, J. Songaila, Žilvinas Maleronka, Robertas Vaičiūnas, Medardas Džiovenis ir Gintautas Gelūnas. Visi jie pasirinko 15 km distanciją.

Bėgimo metu dalyvių dviejose zonose laukė muzikinės stotelės, kuriose atlikėjai stengėsi suteikti sportininkams papildomos energijos. Taip pat veikė du maitinimo taškai. Distanciją įveikę sportininkai apdovanoti atminimo medaliais. Ukmergiškiams šis bėgimas buvo ypač sėkmingas. M. Džiovenis ir J. Songaila savo amžiaus grupėje tapo nugalėtojais, kiti pateko į geriausių bėgikų penketukus.

„G. ž.“ inform.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas