Asociatyvi nuotrauka.

Kriminalai

Partrenkė kiškį ir stirnas

Spalio 27-ąją, apie 17.10 valandą, važiuodamas nuo Jakutiškių link Deltuvos kaimo automobilis „Toyota“ atsitrenkė į kiškį, kuris pabėgo. Grįžęs namo automobilio vairuotojas apie tai pranešė policijai.

Spalio 26-ąją policija sulaukė informacijos, kad apie 18.05 valandą kelyje Molėtai-Ukmergė, ties Graužiečių kaimu, automobilis „VW Touareg“ nutrenkė stirną ir nuvažiavo link Ukmergės. Nurodytoje vietoje pareigūnai rado nugaišusį stirnos jauniklį. Kadangi įvykio vietoje nesimatė jokių automobilio stabdymo pėdsakų, manoma, jog stirniukas galėjo išbėgęs atsitrenkti į transporto priemonės šoną, o vairuotojas susidūrimo su gyvūnu nepajuto.

Tą pačią dieną, apie 17.30 valandą, Ukmergės aplinkkelyje, važiuodamas nuo Kėdainių rajono Bukonių kaimo, netoli „Viada“ degalinės, automobilis „VW Touran“ partrenkė staiga į važiuojamąją kelio dalį iššokusią stirną. Apie tai policijai pranešė pats vairuotojas. Eismo įvykio metu buvo apgadintas automobilis, laukinis gyvūnas nugaišo.

Policijos pareigūnai primena, kad vėlyvą rudenį užmiesčio keliuose, vietovėse, kur kelias kerta miškus ir laukus, kyla rizika susidurti su briedžiais, stirnomis bei kitais gyvūnais, migruojančiais iš ganyklų į miškus bei šaltojo sezono buveines. Skaudžiausios nelaimės dažniausiai įvyksta tamsiuoju paros metu, todėl vietovėse, paženklintose kelio ženklais „Laukiniai gyvūnai“, būtina sulėtinti greitį, kad, atsiradus kliūčiai, vairuotojas bet kuriuo momentu galėtų tinkamai reaguoti, suvaldyti automobilį, prireikus – sustoti. Svarbu stebėti kelkraščius – dažniausiai gyvūnai į važiuojamąją kelio dalį įbėga būtent nuo gausiai krūmais ar medžiais apaugusio kelio krašto. Pastebėjus kelkraštyje stovintį gyvūną, važiuoti pro jį reikia itin atsargiai ir lėtai. Negalima mirksėti žibintų šviesomis ar naudoti garsinio signalo – apakinto ir išgąsdinto gyvūno elgesys gali būti labai pavojingas ir nenuspėjamas.

„G. ž.“ inform.

Palikite komentarą apie straipsnį

  • nida :
    juokingiausia tai apie kiškį..., kuris pabėgo

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas