AUTORĖS nuotrauka.

Naujausi, Nuomonių telefonas

„Pievą nušienauja, kai apie tai primena laikraštis…“

Loreta EŽERSKYTĖ

„Atėjo Žolinės, bet didžiulė pieva, esanti tarp Laukų ir Jaunimo gatvių, iki šiol šiemet dar nė karto nešienauta. Po šią teritoriją laksto, čia žaidžia vaikai. Didžiulėje žolėje jų tyko erkės. Greičiausiai bus susizgribta po mūsų skambučio, kai apie tai primins laikraštis. Keista, kad patys savininkai nesupranta, jog prižiūrėti savo turtą – jų pareiga. O jei to nesugeba ir nemoka tvarkytis, žemę tegu parduoda arba dovanoja miestui…“ – kalbėjo trečiadienį į redakciją paskambinusi Jaunimo gatvės gyventoja.

Pasak ukmergiškės, jau ne vienerius metus aplinkiniai gyventojai piktinasi netinkamai prižiūrima teritorija, tačiau situacija nesikeičia. Pavasarį bei rudenį čia ne kartą skuba ugniagesiai, nes kažkas uždega išdžiūvusius žolės stagarus. „Po tokių gaisrų, užuot atsakomybės pareikalavus iš sklypo savininkų, kaltė metama mums, atsieit mes padegėme“, – sakė moteris.

Skaitytoja stebėjosi, kodėl teritorijos šeimininkų nesudrausmina miesto seniūnija: „Juk jie puikiai žino, kam priklauso ši žemė. Mes svarstome – greičiausiai savininkas yra kažkoks įtakingas asmuo arba artimas giminaitis…“

Miesto seniūnė atostogauja, tad ukmergiškės išsakytus priekaištus perdavėme seniūnijos vyresniajam specialistui Ričardui Matukui. Jis negalėjo pasakyti, kam priklauso minėta teritorija, tačiau pažadėjo išsiaiškinti ir susisiekti su savininkais.

„Bet kuriuo atveju žolė šiame sklype artimiausiu metu bus nupjauta“, – patikino R. Matukas.

Palikite komentarą apie straipsnį

  • Nuomone :
    Jei privati zeme tai turi buti aptverta ir svetimiem vaikam nera ko po ja lakstyti
  • Ukmerge :
    O kodel niekur nieko nedaroma? Siuksles visur, konteineriai pilni, perpidyti? Siuksliu mokestis 67% uzkeltas negu visoje Lietuvoje! Ir vel pinigu nera!
  • Aš :
    Kodėl nenupjauna žolės tarp,,Šilo,,mokyklos ir,,Bemijos,, degalinės?

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas