Nuotrauka iš redakcijos archyvo.

Nuomonių telefonas

Kelyje į Siesikų dvarą – jokių ženklų

Nijolė STUNDŽIENĖ

 

 „Nuomonių telefonu“ skambinusi Kaune gyvenanti moteris pasakojo, jog neseniai atostogaudama lankėsi Ukmergės rajone pas savo giminaičius. Kartu su jais kaunietė panoro aplankyti Siesikų dvarą. „Siesikų pilis – viena seniausių Lietuvos renesanso didikų rezidencijų. Norėjau ją pamatyti. Gerai, kad važiavau su savo artimaisiais, kurie jau yra buvę dvare, žino, kaip ten nukakti. Viena būčiau neradusi, nes nėra jokios informacinės rodyklės, jokio kelio ženklo su nuoroda į lankytiną objektą. Nei važiuojant nuo Deltuvos, nei nuo Siesikų, artėdami prie Daugailių nepastebėjome informuojančių kelio ženklų. Įdomu, kas tuo turėtų pasirūpinti – dvaro valdytojai, seniūnija ar kas nors kitas”, – norėjo sužinoti moteris.

Pirmiausiai dėl to susisiekėme su Siesikų dvaro muziejininku Audriu Matulaičiu. Jis patikino, jog dėl šios problemos jau kreipėsi į rajono valdžią ir šiuo metu vyksta derinimo, dokumentų tvarkymo darbai.

Rajono savivaldybės administracijos Kultūros ir turizmo skyriaus vyriausioji specialistė Violeta Širmenė paaiškino, kad dabar, kai dvaras priklauso savivaldybei, kreiptasi į Kelių direkciją prie Susisiekimo ministerijos dėl informacinių ženklų su krypties rodyklėmis į lankytiną vietą įrengimo. Anksčiau dvarą patikėjimo teise valdė valstybės įmonė „Lietuvos paminklai“, kuri buvo sudariusi nuomos sutartį su UAB „Fondas statyboms vystyti“. Pastarajai bendrovei bankrutavus dvaras perduotas rajono savivaldybei. „Kai tik gausime Kelių direkcijos pritarimą, kelio ženklus įrengsime rajono biudžeto lėšomis“, – tikino V. Širmenė. Ji sakė, jog jau parengti susitarimo dokumentai dėl šių ženklų priežiūros, paruoštos įrengimo schemos, numatytos vietos, kur juos tikslingiausia statyti.

Muziejininkas A. Matulaitis pridūrė, kad niekada nebūna ir nebus taip, jog nuorodos į lankytiną objektą būtų šalia visų kelių ir sankryžų. „Net ir įrengus keturias krypties rodykles liks vietų, prie kurių nebus jokių nukreipiančių ženklų. Todėl lankytojams rekomenduoju pasinaudoti žemėlapiais, išmaniųjų telefonų ar automobilių navigacinėmis programėlėmis, internetiniais resursais“, – patarė A. Matulaitis.

Palikite komentarą apie straipsnį

  • je :
    GPS tam yra

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas