Žaidimai skatina mažuosius judėti.

Sveikata

Vaikams – interaktyvios grindys

Rajono savivaldybės Visuomenės svaikatos biuras pagal Europos Sąjungos lėšomis vykdomą projektą „Sveikos gyvensenos skatinimas Ukmergės rajone“ vaikų lopšelyje-darželyje „Saulutė“ įrengė interaktyvias edukacines grindis. Įrenginys pakabintas lubose ir iš jo rodomi vaizdai matomi ant grindų.

Kaip „Gimtajai žemei“ pasakojo Visuomenės sveikatos priežiūros specialistė Dalia Butiškienė, interaktyvių grindų „Funtronic“ standartiniame pakete yra net 52 interaktyvūs žaidimai. Tai – žaisminga, inovatyvi, kūrybinga priemonė, kuri skatina vaikus judėti, mąstyti, atlikti individualias užduotis. Taip lavinama vaikų judesių koordinacija, reakcija, loginis mąstymas. Vieni įdomiausių žaidimų vaikams – „Meškinas ir medus“, kuris moko atidumo ir atsargumo. Čia žaidėjai turi kuo greičiau sugaudyti visas medaus statines ir būti labai atsargūs – neužgauti bitučių. Žaidimas „Vairuotojas ir čempionas“ moko vaikus, valdant automobilį trijų eismo juostų kelyje, atskirti kairę ir dešinę puses. Žaidžiant „Perlų rinkimą“ reikia būti ypač atsargiems, šokinėjant neužlipti ant bėgiojančių krabų ir skubėti susirinkti iš kriauklių perlus. Žaidimą „Balionai“, kurio tikslas – susprogdinti visus skrendančius balionus, atpažinti jų spalvą, ypač mėgsta darželio ugdytiniai. Daug gerų emocijų vaikams suteikia virtualių lapų stumdymas nuo kelio, kartu su Elfu gaudymas iš dangaus krentančių dovanų, futbolo žaidimas, kiti.

Šios naujovės pagalba stengiamasi ugdymo procesą padaryti patrauklesnį, įdomesnį, vaizdingesnį, žaismingesnį ir modernesnį. Taip bus tenkinami pagrindiniai ugdytinių poreikiai: žaidimas, judėjimas, ugdomi gebėjimai, plečiama patirtis, užtikrinamas pozityvių tarpusavio santykių palaikymas, emocinė savijauta, ugdomas emocinis intelektas.

„G. ž.“ inform.

Reklama: grindų danga.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas