Asociatyvi nuotrauka.

Nuomonių telefonas

„Iš musės padarė dramblį…“

Pirmadienį sulaukėme telefono skambučio iš Petronių. Šio kaimo gyventoja papasakojo, kad Petronių žmonės liepos 6-ąją, minint Valstybės dieną, buvo pakviesti giedoti himną. Pasak moters, prie bendruomenės namų susirinkusiems petroniškiams, vadovaujant vietos kultūros namų darbuotojai, bendruomenės pirmininkei, bibliotekininkei ir seniūnaitei, buvo paruošta meninė programėlė. Po to visi kartu sugiedojo „Tautišką giesmę“ ir skirstėsi namo.

Viskas buvo suorganizuota ir paruošta gerai. Bet statinę medaus sugadino šaukštas deguto. Nežinau, kieno iniciatyva buvo sugalvota, kad pasibaigus renginiui po Petronis motociklininkas vežios trispalvę. Motociklas per kaimą lėkė zvimbdamas gal 100 km/val. greičiu. Namuose buvę žmonės sušoko prie langų žiūrėti, kas čia nutiko. Ežero gatvėje vėliava nusimovė nuo koto ir nukrito, o motociklininkas su keleiviu nestabtelėję rūko tolyn. Tokį jų elgesį vadinu vėliavos išniekinimu. Kai pakelėje numestą trispalvę kaip tikra pilietė pakėliau ir nunešiau į bendruomenės namus, sulaukiau ne supratingumo, o pajuokos…“ – nuoskaudą liejo skambinusioji.

Ji sakė, jog buvusi apkaltinta, kad yra neblaivi: „Matuoklio jos neturėjo, manęs niekas nepatikrino, tad kam kalbėti? Jei būčiau buvusi girta, nebūčiau galėjusi ir į renginį ateiti…“

Susisiekėme su Kultūros centro Petronių skyriaus renginių organizatore Vilma Pribuišiene. Ji apgailestavo, kad vietos gyventoja „iš musės padarė dramblį“.

Negali būti nė kalbos apie vėliavos niekinimą. Priešingai, buvo sugalvota šią reikšmingą visai mūsų valstybei dieną sugiedojus himną, pagerbiant trispalvę ją iškilmingai pervežti per kaimą. Susitarėme su vietos jaunimu, jie vėliavą gražiai vežė motociklu. Visiška netiesa, jog motociklininkas lėkė dideliu greičiu. Tačiau Ežero gatvėje, pūstelėjus vėjui, trispalvė netikėtai nuslydo nuo koto. Vaikinai tuoj sustojo jos paimti, tačiau pirma jų tai padarė viena kaimo moteris, pro šalį ėjusi iš renginio, vykusio prie bendruomenės namų…“ – situaciją komentavo renginių organizatorė.

Ji prasitarė, jog gyventoja, kuri yra mėgėja išgerti, nuolat ieško priekabių, kalba nebūtus dalykus.

Visokių žmonių yra, mes ją gerai pažįstame. Apmaudu, kad šįkart ji sumanė viešai apskųsti nieko blogo nepadariusius renginio organizatorius“, – kalbėjo V. Pribuišienė.

Sužinojusi, jog žurnalistai domisi Valstybės dienos paminėjimu Petronyse, į redakciją paskambino šiame kaime gyvenanti ūkininkė Audronė Kazlauskienė. Ji patikino, jog iš tiesų vėliavą netyčia nunešė vėjas, o minėtoji kaimo gyventoja tai interpretavo savaip, nes esą turi piktumą ant šio renginio organizatorių.

Niekam ne paslaptis, jog ji yra mėgėja išgerti ir visus skųsti. Kartą, kai renginyje triukšmavo, moterys jai norėjo iškviesti policiją. Ji įsižeidė ir pažadėjo atsilyginti. Akivaizdžiai neblaivi ji atėjo į renginį ir šįkart…“ – sakė petroniškė.

Palikite komentarą apie straipsnį

  • Anonimas :
    Turiu filmuota medzega kaip ji komine ateina...ir nk neleke 100
  • Anonimas :
    Mieli redakcijos darbuotojai, jums negeda rasyti tokius straipsnius? Kodel patingejote paskambinti dalyvavusiems? Mes jums ne tik nuotrauku, bet ir filmuotos medziagos galejome pateikti 😊 kas, kaip, kokiu greiciu leke, kaip ta veliava atnese sita piliete! Paprastas, jaukus ir trumpas renginukas buvo... Kuri vis savo kalbomis trugde minima pilieti! Viesai galima padekoti p. Vilmai! Ir kitiems organizatoriams! Aciu jums uz kantrybe, uz nora, uz sugaista laika, uz pastangas!!!! 😊 Jusu deka, rodome ir mokiname savo vaikus buti pilietiskais! 😊
  • Anonimas :
    Koks dar 100 ką čia rasot nesąmones veleva laikė nepilnametis ar galėjo taip. Lėkti ir išviso kad kasdieną girta daro cirkus ar čia normalu ?prieš rašydami geriau pasiklauskit žmonių kas buvo ką rasot juokas ima

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas