Renginį vedė Mūzos – J. Leonavičiūtė ir G. Druskytė.

„Kultūra - mūsų dvasios stiprybės šaltinis“, Kultūra

Tradicinė Menų savaitė Želvos gimnazijoje

Kaip ir kasmet visus Želvos gimnazijos bendruomenės narius Mūzos pakvietė į tradicinę Menų savaitę. Jos renginiuose netrūko juoko, dainų, šokių ir svečių.

Menų savaitė prasidėjo šiek tiek neįprastai – Grožio, šukuosenų diena. Šioje dienoje 5–8 ir I–IV g klasių mokiniai pristatė pačių sukurtas šukuosenas bei kostiumus. Autoriai savo pristatymui patys parinko ir atitinkamą muziką. Nuotaikingiausias buvo 6 klasės mokinių (auklėtoja Lina Monkevičienė) pasirodymas. 5– 8 klasių grupėje originaliausios šukuosenos ir kostiumo nominacija atiteko aštuntokams (auklėtoja Daiva Kriaučiūnaitė). Na, o I–IV g grupėje ši nominacija atiteko I g klasės mokiniams (auklėtoja Irena Micienė). Šios dienos globėja ir iniciatorė – dailės mokytoja Jolita Grigucevičienė.

Teatro dienoje pas želviškius svečiavosi Šešuolių parapijos vaikų ir jaunimo teatro grupė su spektakliu „Tu esi ypatingas“ (režisierė Birutė Golubeva).

Amatų dienoje sulaukta svečių iš Krikštėnų, kurie atvyko su edukacine programa „Lino kelias“. Visi buvo sužavėti gražiu pristatymu ir nuoširdžiu bendravimu su žiūrovais. Grožėjosi tautodailininkės, veltų drabužių kūrėjos Jūratės Kerulienės nuostabiais darbais, kuriuos pristatė mokytoja Jolita Gineikienė. Taip pat ji papasakojo apie vilnos vėlimo techniką bei vilnos rūšis.

Šokio dienoje scenoje linksmai trepsėjo Vilniaus lietuvių namų liaudiškų šokių kolektyvas (vadovė Zita Damauskienė). Žinoma, smagiai šoko ir Želvos gimnazijos šokėjai, kuriems vadovauja Regina Zabielienė.

Šiltais žiūrovų plojimais buvo sutikta ir Muzikos diena, kurioje savo nuostabiais balsais klausytojus džiugino IV g klasės mokinės Iveta Misiūnaitė ir Beatričė Tavoraitė. Šiam pasirodymui padėjo pasiruošti muzikos mokytojas Vilmantas Driukas. Jiems talkino buvę mūsų gimnazijos mokiniai Tautvydas Tavoras (saksofonas), Aivaras Kalesnikas (gitara). Daugybės plojimų susilaukė III–IV g klasių vaikinų pasirodymas.

Želvos gimnazijos direktorius Vidas Tavoras padėkojo visiems, kurie prisidėjo ir dalyvavo Menų savaitės renginiuose. Padėka už tradicinės Menų savaitės organizavimą įteikta Želvos gimnazijos renginių organizatorei L. Monkevičienei. Menų savaitės žvakė užpūsta ir Mūzos (III g klasės mokinės Jolita Leonavičiūtė ir Gabija Druskytė) atsisveikino iki kitų metų.

20170327_140816

Pas želviškius svečiavosi Šešuolių parapijos vaikų ir jaunimo teatro grupė.

20170331_133240

III–IV g klasių vaikinų pasirodymas sulaukė didelio dėmesio.

G. ž.“ inform. logo2

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas