Kauno gatvėje sumestas atliekas turės sutvarkyti patys šiukšlintojai.

Nuomonių telefonas

Pažeidėjus tikisi surasti ir nubausti

Į redakciją kreipėsi Ukmergės mieste gyvenanti moteris. Ji pasakojo, jog atšilus orams miestiečiai tvarko savo namų aplinką, grėbia pernykščius lapus, geni medžius ir krūmus. Kiekviename kieme pavasarį susikaupia nemažai atliekų. „Žinau, kad į komunalinėms atliekoms skirtus konteinerius nei lapų, nei šakų krauti negalima. Kur juos dėti? Galbūt galima maišus su tokiomis atliekomis palikti prie gatvės?“ – klausė ukmergiškė.

Miesto seniūnė Zita Pečiulienė paaiškino, kad komunalinių atliekų turėtojų teises, pareigas ir atsakomybę reglamentuoja Savivaldybės tarybos patvirtintos Ukmergės rajono atliekų tvarkymo taisyklės.

„Šios taisyklės draudžia privačiose teritorijose susikaupusias biologiškai skaidžias (žaliąsias) atliekas – šakas, lapus, seną žolę ir pan. – mesti į komunalinių atliekų konteinerius, krauti į bendro naudojimo teritorijas (prie gatvių, konteinerių aikštelėse, daugiabučių kiemuose ir pan.), vežti į miškus, paupius. Taip pat miesto, miestelių teritorijoje šių atliekų negalima deginti. Gyventojai žaliąsias atliekas gali kompostuoti savo privačiose valdose arba pristatyti į Sargelių kaime esančią dumblo kompostavimo aikštelę“, – teigė seniūnė

Z. Pečiulienė pastebėjo, jog dar praėjusią savaitę kai kuriose pagrindinėse miesto gatvėse, ant žaliosios vejos, miestiečiai ėmė krauti žaliąsias atliekas bei maišus su šiukšlėmis: „Tai yra viešosios tvarkos pažeidimas. Tvarkydami miestą, įrengtas vejas ir rūpindamiesi, kad Ukmergėje būtų gražu, švaru, įdedame daug pastangų, išleidžiame lėšų. Tačiau vis atsiranda piktadarių, kurie valstybės turtą niokoja.“

Miesto seniūnė patikino, kad tokiems teršėjams nebus nuolaidžiaujama. Ketinama pasitelkti į pagalbą policiją ir bendromis pastangomis piktybiškus aplinkos teršėjus ne tik rasti, bet ir nubausti.

Z. Pečiulienė taip pat sakė, kad dabar įvairiose miesto vietose gyventojų savavališkai sukrautos šiukšlės nebus išvežtos. Tai turės padaryti patys šiukšlintojai.

Dainiaus VYTO nuotrauka

Palikite komentarą apie straipsnį

  • ! :
    Neturite teises bausti zmoniu uz siukslinima,visi zmones be isimties ir taip moka kosmines sumas uz siuksliu isvezima,tai kad kai kuriu rusiu siuksliu niekas nenori surinkti tai jau ne zmoniu problema,zmones tiek susimokeje,kad tas siuksles turetu su sypsena vezti ir dar padekoti uz tas aukso vertes siuksles. Mentu valstybe,tik bausti ir drausti temoka uzuot sprende opia problema,gal sakau reiketu pilietiskos akcijos,visiems ukmergiskiams pasiimti po kibira siuksliu ir nunesus i seniunes kabineta ispilti,gal taip pagaliau dasus,kad problemas reikia spresti o ne gasdinti represijomis.
    • Anonimas :
      Pritariu tokiai akcijai?
  • Ukmergietė :
    Čia jau visiška netvaka. Nesureguliavus žalienų surinkimo gyventojai verčiami būti miesto šiūkšlintojais. Dėl šiūkšlių kainos irgi nesusikalbėjima vyksta,kodėl neinformuojami gyventojai kodėl padidinta surinkimo kaina?Pagal idėja jeigu gyventojai kruopščiai rūšiuoja atliekas tai buitinių atliekų išvežimas turi pigti.
  • Anonimas :
    Tai po daigiabucio langais nuravejus gelynuka tureciau tas zolytes kazkur isvezti savo transportu. Pastatykit konteinerius zalioms atliekoms o ne baudom grasinkit.
  • Nesvarbu :
    Uzsienyje karta i menesi isveza zaliasias atliekas, man i ta kompostsvimo konteineri pora men ir pilnaska tada daryti susidarys kompostas po metu ar dvieju , dar ir vienas vezimas kovo men isnyko 31 d zodxiu monopolininkai ekonovus tvarkosi kaip nori
  • skaitytoja :
    Ar sunku pravažiuojant paimti .Džiaukimės kad žmonės tvarkosi,gražina miestą.O tai tuoj nebus kam tvarkyti -bus miestas -VAIDUOKLIS su neįžengiamais brūzgynais.Supraskit,gal tvarkė senukai ,kurie neturi transporto ir negali išvežti.
  • anonimas :
    kada bus tvarka su tom šiukšlėm ,tik mokėk o šiukšles kur nori dėk ! tikrai gėda
  • Ukmergiske. :
    Atleiskit uz klaidas
  • Ukmergiske. :
    Galetu pavasari surinkti siuksles...nes suma uz siyksles yra brangoka...paskirtu gatvems kada rinks tikrai Mones nekrautu salikelese...Sua problema turetu spresti.
  • Anonimas :
    Rgia noreciau suzinoti kodel prie vaizganto kapiniu nieks Netvarko sugriautu siuksliu geda
  • Anonimas :
    Sutinku su nuomone, jei mokam ir už žmogų, ir už plotą (dvigubu tarifu) ir dar patiems reikia išvežti visokias šiukšles, tai gal ir mokėt neverta. Ar taip sudėtinga pastatyti sezono metu konteinerius žalioms atliekoms?! Kiek gi gali į tą komposto dėžutę šakų pridėti ? NETURI UKMERGES VALDŽIA STUBURO, NENORI NEI ŽMONĖMS PADĖTI, NEI JŲ NUOMONĖS IŠKLAUSYTI... nebedaug liko iki naujų rinkimų...
  • Virgis :
    Pasibaisetina.Tokius pinigus uz siuksliu isvezima lupa,o kai isvezti reikia nera kam subines pajudint.Gal tie musu pinigeliai tada valdzios islaikymui eina,o ne siuksliu tvarkymui.
  • Anonimas :
    Uz siuksliu isvezima zmones moka didelius pinigus,o prasilekt surinkt siuksliu ner kam,tai gal nemokam,patys ir issivesim!
  • hh :
    o jei neras kas siukslino tai ir gules tie maisai su siukslemis?keista ta seniune ukmerges.

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas