Asociatyvinė pixabay.com nuotr.

Aktualijos

Ministrui pirmininkui išsakė didžiausias problemas

Pirmadienį Vyriausybėje vyko ministro pirmininko Sauliaus Skvernelio susitikimas su regioninės žiniasklaidos atstovais. Renginyje dalyvavo ir „Gimtosios žemės“ laikraščio vyr. redaktorė Genovaitė Kazielienė.

Į susitikimą atvyko kelios dešimtys rajonų laikraščių redaktorių, regionuose veikiančių internetinių naujienų portalų, televizijos, radijo stočių atstovai.

S. Skvernelis pakvietė pasidalyti mintimis apie tai, kokiomis sąlygomis veikia regioninė žiniasklaida, su kokiomis problemomis susiduriama.

Premjerui, jo patarėjams buvo išsakyti jau ne vienerius metus regioninei žiniasklaidai aktualūs klausimai. Visų pirma – tai, jog po „naktinės reformos“ žymiai padidinus mokesčius, ši našta tapo beveik nepakeliama. Nors apie susidariusią situaciją buvo informuojami ir ankstesni šalies vadovai, tačiau, išskyrus pažadus, paramos nesulaukta. Todėl kreiptasi ir į dabartinę Vyriausybę, kad būtų atsižvelgta į tai, jog dauguma redakcijų susiduria su didžiuliais finansiniais sunkumais, o keli laikraščiai dėl to buvo priversti užsidaryti.

Susitikimo metu ministrui pirmininkui dar kartą priminta, jog rajonų laikraščiai yra arčiausiai žmonių, atspindintys realų gyvenimą, kasdienybę, tai prieinamiausias regionų gyventojų informacijos šaltinis.

S. Skvernelis pažadėjo, kad bus ieškoma būdų išsakytoms problemoms spręsti.

„G. ž.“ inform.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas