Aktualijos

Pėsčiųjų perėjoms – naujos taisyklės

Praėjusį penktadienį į posėdį rinkosi rajono savivaldybės Saugaus eismo komisija. Posėdžio metu buvo pristatyti nesenai patvirtinti Pėsčiųjų perėjimo per kelius ir gatves organizavimo taisyklių pakeitimai.

Reikalavimai naujoms ir atnaujinamoms pėsčiųjų perėjoms tampa daug griežtesni. Planuojant naują perėją turės būti atsižvelgta į daug dalykų – ar pėsčiųjų perėja bus apšviesta bendruoju gatvės apšvietimu arba kryptiniu pėsčiųjų perėjos apšvietimu, ar abipus gatvės yra pėsčiųjų eismo infrastruktūros tęsiniai: šaligatviai, pėsčiųjų takai ar pėsčiųjų ir dviračių takai. Taip pat bus būtina atsižvelgti į kelio plotį, matomumą bei kitas sąlygas.

Kadangi daugelis mieste esančių perėjų neatitinka šių reikalavimų, Saugaus eismo komisija nusprendė dėmesį skirti senų perėjų modernizavimui. Naujų vietų pėstiesiems pereiti gatvę artimiausiu metu nebus planuojama. Tikimasi pirmiausia imti tvarkyti perėjas Vilniaus gatvėje ir, jei užteks lėšų, Vytauto gatvėje.

Palikite komentarą apie straipsnį

  • Vacys :
    Senas modernizuos naujais kalneliais turbut? Kitokiu gi nezino. ?
  • Anonimas :
    Labai reikalinga perėja prie tilto ties Pakalnės ir Paupio gatves sankryža. Vairuotojai pamiršę taisykles, o piestiefiems nesaugu
  • Anonimas :
    Ir vėl plausim pinigėlius....
  • wohooo :
    Pagaliau!:)

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas