Žvejai susirinko prie miestelio tvenkinio.

„Kultūra - mūsų dvasios stiprybės šaltinis“, Kultūra

Šv. Baltramiejaus atlaidai Vidiškiuose

Eglė VAITKŪNIENĖ

Vidiškių miestelio bendruomenės narė

Greitai prabėgo vasara, dosnia šiluma šiemet mūsų nelepinusi, lietaus debesis ant žemės išpilsčiusi, tačiau gausų derlių laukuose subrandinusi. O mes, vidiškiečiai, atsisveikinome su ja, su gandrais, švęsdami Šv. Baltramiejaus atlaidus – visų amatininkų, darbščių žmonių globėjų šventę.

Į šventiškai pasipuošusį miestelį sugužėjo seniūnijos bendruomenių atstovai iš Rečionių, Šventupės, Jasiuliškio, Vidiškių pagrindinės mokyklos. Vidiškiečiai buvo patys aktyviausi, nes bendruomenės aktyvas plušo prie puodų, lėkščių, lėkštelių, norėdami pavaišinti svetelius gaivia gira, kepta duona, riebia žirnių koše, žuviene, dešrelėmis. Prie vaišių prisidėjo šventupiečiai su kiaušiniene ir rečioniškiai su desertu. Šventės metu svečiai buvo supažindinti su kulinariniu paveldu – vaišinti miestelio gyventojų tradiciniais patiekalais. Visus linksmino dainininkai ir muzikantai iš Jasiuliškių socialinės globos namų, Šventupės kolektyvas „Šventerečius“, Rečionių bendruomenės moterų ansamblis ir Vidiškių kultūros namų bei bendruomenės kolektyvai.

Šventės metu buvo galima pasivaišinti įvairiausiais skanėstais.

Šventės metu buvo galima pasivaišinti įvairiausiais skanėstais.

Šventė vyko nuo šeštadienio ankstyvo ryto. Prie miestelio tvenkinio varžėsi žvejai, jų dalyvavo net 27, neskaitant „švogerių“ komandos. Po pietų sportininkai varžėsi mokyklos stadione, rungtyniaudami krepšinio, jaunių futbolo, tinklinio varžybose, estafetėse. Vyko tradicinės futbolo varžybos tarp miestelio „Veteranų“ ir „Jaunimo“, kurias po trejų metų pertraukos laimėjo „Veteranai“. Vakarą vainikavo rėmėjų dovana – Laimos Žemaitytės ir Aido Maniko koncertas, fejerverkai. Sekmadienį į parapijos bažnyčią visi rinkosi švęsti Šv. Baltramiejaus atlaidų. Po šv. Mišių vyko agapė.

projekto logo

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas